Nepečený cheesecake s polevou slaný karamel fotorecept
Foto: olinecka
Na dnešný sviatočný dník niečo jednoduché a rýchle.
porcií
príprava
Suroviny
Sušienkový korpus: | |
220 g čerstvé |
|
100 g čerstvé |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
20 ml |
|
2 bal. |
|
Poleva: | |
200 g |
|
100 g čerstvé |
|
100 ml |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Sušienky rozmixujeme na prach, maslo rozpustíme vylejeme na sušienky, pridáme med. Premiešame a zmes natlačíme rukou do tortovej formy s priemerom 24 cm. Dáme do chladničky stuhnúť.
- 2
Suroviny na plnku.
- 3
Plnka: Najprv pripravíme želatínu za studena podľa návodu so 100 ml vlažnej vody, v ktorej rozpustíme želatínu. Postupne pridáme zbytok surovín a dobre premiešame.
- 4
Plnku nanesieme rovnomerne na sušienkový korpus a dáme do chladničky stuhnúť.
- 5
Medzitým si pripravíme slaný karamel. Cukor skaramelizujeme, pridáme maslo pokrájané na menšie kúsky a miešame, pokiaľ sa všetko nespojí. Opatrne prilejeme smotanu (má schopnosť sa veľmi dvíhať po vliatí, dáme pozor) a vymiešame do hladka. Odstavíme, pridáme soľ, premiešame a necháme vychladnúť. Polevu nalejeme na plnku. Dáme do chladničky stuhnúť. Prajem dobrú chuť.
- 2
Diskusia k receptu