Nepečená šľahačková torta podľa babičky Petry Tóthovej
cukrárka a porotkyňa, 23. mája 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Sympatická porotkyňa obľúbenej cukrárskej šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová odtajnila vynikajúci recept na tortu od svojej milovanej babičky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 bal. |
|
200 ml |
|
3 ks |
|
3 ČL |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
500 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
Na namáčanie piškót: | |
|
|
(alebo rumová príchuť) |
|
Zdobenie: | |
300 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Okrúhle piškóty namáčame v mlieku ochutenom rumom a obložíme nimi celú tortovú formu s priemerom 22 cm.
- 2
Vajcia, krupicový a vanilkový cukor, želatínu a 200 ml mlieka miešame nad parou do mierneho zhustnutia a potom necháme vychladnúť. Občas premiešame, hmota musí mať konzistenciu ako puding.
- 3
Zatiaľ vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom a potom vychladnutú hladkú želatínovú zmes spojíme s vyšľahanou šľahačkou. Nalejeme na piškóty do formy.
- 4
Tortu vložíme do chladničky na dve hodiny stuhnúť.
- 5
Tortu ozdobíme bobuľovým ovocím a nakrájaným kivi.
Tiež Šľahačková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu