Parížska torta
Ľahká a veľmi chutná torta na každú príležitosť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 ml |
|
300 g |
|
150 g |
|
100 ml |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
500 ml (33 %) |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vajíčka vymiešame s cukrom pridáme olej, mlieko a múku rozmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Riedke cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre 45 min pri 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- 2
Polovicu smotany deň dopredu povaríme s postrúhanou čokoládou a necháme v chladničke.
- 3
Korpus plníme vo forme - najprv ho natrieme džemom, najlepšie ríbezľovým alebo marhuľovým.
- 4
Z čokoládovej smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a navrstvíme na korpus.
- 5
Druhú polovicu smotany vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pridáme 1 stužovač. Šľahačkou ozdobíme tortu a posypeme čokoládovou ryžou.
Tiež Šľahačková torta:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu