Šľahačková torta
Šľahačková torta

Parížska torta

valina - fotkavalina, 4. novembra 2020
Parížska torta
Foto: valina

Ľahká a veľmi chutná torta na každú príležitosť.

14
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

400 ml
300 g
150 g
100 ml
3 PL
3 ks
1 bal.
Plnka:
500 ml (33 %)
100 g
1 bal.
1 bal.




Postup

  1. 1

    Vajíčka vymiešame s cukrom pridáme olej, mlieko a múku rozmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Riedke cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre 45 min pri 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť.

  2. 2

    Polovicu smotany deň dopredu povaríme s postrúhanou čokoládou a necháme v chladničke.

  3. 3

    Korpus plníme vo forme - najprv ho natrieme džemom, najlepšie ríbezľovým alebo marhuľovým.

  4. 4

    Z čokoládovej smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a navrstvíme na korpus.

  5. 5

    Druhú polovicu smotany vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pridáme 1 stužovač. Šľahačkou ozdobíme tortu a posypeme čokoládovou ryžou.

Diskusia k receptu

dvorka
Hmmmm, kúsok z tejto torty by som si dala. Aj pekne vyzerá, aj samé fajné suroviny obsahuje. Preferujem bezmaslové plnky.
petullka
Ja by som sa v šľahačke aj kúpala :-)))) a toto je torta z čias môjho detstva, vždy som si ju vybrala v cukrárni. Vyzerá krásne a chutne. Vďaka za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia