Parížska torta
Foto: valina
Ľahká a veľmi chutná torta na každú príležitosť.
14
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vajíčka vymiešame s cukrom pridáme olej, mlieko a múku rozmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Riedke cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre 45 min pri 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- 2
Polovicu smotany deň dopredu povaríme s postrúhanou čokoládou a necháme v chladničke.
- 3
Korpus plníme vo forme - najprv ho natrieme džemom, najlepšie ríbezľovým alebo marhuľovým.
- 4
Z čokoládovej smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a navrstvíme na korpus.
- 5
Druhú polovicu smotany vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pridáme 1 stužovač. Šľahačkou ozdobíme tortu a posypeme čokoládovou ryžou.
Tiež Šľahačková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
28 cm