Pre synovca, nebolo veľa času na výzdobu, ale výborná bola!
Suroviny
| Cesto piškótové: | |
| 10 PL |
|
| 10 PL |
|
| 10 ks |
|
| 4 PL |
|
| 1/2 bal |
|
| Plnka: | |
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 5 ks |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| z 1/2 citróna |
|
| na potretie |
|
| 1 balenie |
|
| 2 ks |
|
| 3 ks |
|
| 40 g |
|
| 4 balenia |
|
Postup
-
1
Cesto: oddelíme si žĺtky od bielkov, žĺtka vymiešame s kryš. cukrom a postupne pridávame počas šľahania vodu po lyžiciach až kým sa nám cukor neroztopí a nevznikne žĺtková pena. Vyšľaháme si bielka so štipkou soli do tuha, zvlášť do nádobky si po lyžiciach navážime múku a kypriaci prášok a rukou premiešame, následne polovicu múky s kypr. práškom vmiešavame do žĺtkovej peny a pol snehu s bielkov a potom zvyšok múky s kyrp. práškom a na koniec zvyšok snehu. poriadne si vymastíme formu a vysypeme múkou, vylejeme cesto a dáme piecť do vopred vyhratej rúry.
- 2
Plnka: Dva jemné tvarohy (spolu 500g) a jedno balenie mascarpone (250-300g), štyri vanilkové cukry, šťava z citróna, kôra a kryšt. cukor podľa chuti, všetko spolu dobre vymiešame metličkou, ručne. Zvlášť vyšľaháme 2 šľahačkové smotany so stužovačmi a vanilkovým cukrom (1ks) vyšľaháme do tuha. Následne premiešame tvarohovú masu so šľahačkou a máme hotový ľahký, svieži krém, ktorý je dosť hustý a nepotrebujeme ani želatínu.
- 3
Hotový, vychladnutý korpus som prekrojila na 3 časti, a vrstvila: džem, lesné ovocie, plnka, korpus, džem atď. Necháme si plnku i na potretie celej torty. Dáme si roztopiť bielu čokoládu s ozaj kúsokm cery, biela čokoláda je redšia, a namáčame piškóty do polovice, poukladáme na tác a dáme schladiť do chladničky, aby nám pekne stuhli. Následne ukladáme jednu vedľa druhej po obvode torty a zafixujeme ľubovoľnou stužkou. Vrch polejeme zvyškom bielej čokolády a dáme stuhnúť a ľubovoľne do zdobíme. Dobrú chuť :D Poznámka: ak by ste mali problém zohnať mascarpone v Lidli ho majú.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu