Torta Stracciatella
Jemná ľahká torta na každú príležitosť.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 4 ks |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL |
|
| Na potretie korpusu: | |
|
|
|
| Krém: | |
| 500 ml (33 %) |
|
| 2 bal. |
|
| 2 bal. |
|
| 50 g |
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, olej a múku premiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec primiešame rum a sneh vyšľahaný z bielkov. Tortu pečieme vo forme s priemerom 26 cm v elektrickej rúre vyhriatej na 200 °C 35 minút.
- 2
Zo smotany, vanilkového cukru a stužovača vyšľaháme tuhú šľahačku. Zo šľahačky trocha odoberieme na záverečné ozdobenie torty a do ostatnej vmiešame posekanú čokoládu.
- 3
Upečený vychladnutý korpus prekrojíme, spodný plát potrieme Nutellou. Polovicu šľahačky s čokoládou nanesieme na Nutellu, zakryjeme vrchným plátom korpusu a zvyškom plnky potrieme vrch torty. Tortu ozdobíme odloženou šľahačkou a drobnými cukríkmi.
Tiež Šľahačková torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu