Šľahačková torta
Šľahačková torta

Torta Stracciatella

valina - fotkavalina, 3. februára 2022
Torta Stracciatella
Foto: valina

Jemná ľahká torta na každú príležitosť.

12
porcií
60 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
100 g
100 ml
100 ml
200 g
1 bal.
3 PL
1 PL
Na potretie korpusu:
Krém:
500 ml (33 %)
2 bal.
2 bal.
50 g
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, olej a múku premiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec primiešame rum a sneh vyšľahaný z bielkov. Tortu pečieme vo forme s priemerom 26 cm v elektrickej rúre vyhriatej na 200 °C 35 minút.

  2. 2

    Zo smotany, vanilkového cukru a stužovača vyšľaháme tuhú šľahačku. Zo šľahačky trocha odoberieme na záverečné ozdobenie torty a do ostatnej vmiešame posekanú čokoládu.

  3. 3

    Upečený vychladnutý korpus prekrojíme, spodný plát potrieme Nutellou. Polovicu šľahačky s čokoládou nanesieme na Nutellu, zakryjeme vrchným plátom korpusu a zvyškom plnky potrieme vrch torty. Tortu ozdobíme odloženou šľahačkou a drobnými cukríkmi.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Pečené

Diskusia k receptu

olinecka
Fíha tak toto je mňamka. Nádherná práca s perfektným výsledkom, chválim.
1x valina

Zaujímavé video z archívu TV Varecha