Šľahačková torta

Nepečená šľahačková torta podľa babičky Petry Tóthovej

Autor receptu: redakcia

Sympatická porotkyňa obľúbenej cukrárskej šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová odtajnila vynikajúci recept na tortu od svojej milovanej babičky.

10
porcií
35 (+ tuhnutie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Okrúhle piškóty namáčame v mlieku ochutenom rumom a obložíme nimi celú tortovú formu s priemerom 22 cm.
  2. Vajcia, krupicový a vanilkový cukor, želatínu a 200 ml mlieka miešame nad parou do mierneho zhustnutia a potom necháme vychladnúť. Občas premiešame, hmota musí mať konzistenciu ako puding.
  3. Zatiaľ vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom a potom vychladnutú hladkú želatínovú zmes spojíme s vyšľahanou šľahačkou. Nalejeme na piškóty do formy.
  4. Tortu vložíme do chladničky na dve hodiny stuhnúť.
  5. Tortu ozdobíme bobuľovým ovocím a nakrájaným kivi.