Šľahačková torta
Nepečená šľahačková torta podľa babičky Petry Tóthovej
Autor receptu: redakcia
Sympatická porotkyňa obľúbenej cukrárskej šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová odtajnila vynikajúci recept na tortu od svojej milovanej babičky.
10 porcií |
35 (+ tuhnutie) minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Okrúhle piškóty namáčame v mlieku ochutenom rumom a obložíme nimi celú tortovú formu s priemerom 22 cm.
- Vajcia, krupicový a vanilkový cukor, želatínu
a 200 ml mlieka miešame nad parou
do mierneho zhustnutia a potom necháme vychladnúť. Občas premiešame, hmota musí mať konzistenciu ako puding.
- Zatiaľ vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom a potom vychladnutú hladkú želatínovú zmes spojíme s vyšľahanou šľahačkou. Nalejeme na piškóty do formy.
- Tortu vložíme do chladničky na dve hodiny stuhnúť.
- Tortu ozdobíme bobuľovým ovocím a nakrájaným kivi.