Nepečená malinová torta

siuuu - fotkasiuuu, 4. júla 2019 22:46
Ďalšie recepty »
Nepečená malinová tortaFoto: Siuuu

Svieža, letná, sezónna tortička. Nepečený orieškovo-kokosovo-makovo-banánový korpus, čokoládovo-syrová vrstva a malinové želé. Ja tieto syrové torty nemusím, nemám rada ani cheesecaky - mám radšej pečenú klasiku, ale naši majú radi tak im občas cez leto urobím radosť.

8-10
porcií
30 min
príprava

Suroviny

Korpus:
150 g
90 g mleté
50 g
1 PL
1 PL
1 PL
30 g mletý
kvapka (nemusí byť)
Krémová vrstva:
250 ml
250 g (alebo podobný syr)
100 g
4 plátky
Malinové želé:
1 hrsť
1 PL
1 bal.
podľa potreby
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr si pripravíme korpus - banány roztlačíme vidličkou na kašu, primiešame ostatné suroviny a spracujeme na kompaktnú hmotu. Rovnomerne roztlačíme do formy (ja som vystlala dno papierom na pečenie), uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.

  2. 2

    Na krém zohrejeme smotanu pod bod varu, pridáme nalámanú čokoládu, minútku necháme postáť, môžeme pridať mletú Bourbon vanilku alebo vanilkový extrakt a rozmiešame. Mascarpone rozmiešame, postupne pridávame vychladnutú smotanovo-čokoládovo-vanilkovú zmes a nakoniec želatínu pripravenú podľa návodu, zmiešame a hneď nalejeme na vychladený korpus. Uhladíme, uložíme ovocie a dáme do chladničky stuhnúť.

  3. 3

    Na želé rozmixujeme maliny s vodou, prepasírujeme, pridáme toľko vody, aby sme dostali 1/2 litra tekutiny. Červené želé (na 1/2 litra tekutiny 2 vrecká) pripravíme podľa návodu (zmiešame s cukrom a malinovou tekutinou, za stáleho miešania privedieme k varu, minútu varíme a následne necháme čiastočne vychladnúť), nalejeme na ovocie a necháme v chladničke stuhnúť - ja som nechala cez noc.

    Nepečená malinová torta - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist