Nepečená malinová torta
Nepečená malinová torta
Autor receptu: siuuu
Svieža, letná, sezónna tortička. Nepečený orieškovo-kokosovo-makovo-banánový
korpus, čokoládovo-syrová vrstva a malinové želé. Ja
tieto syrové torty nemusím, nemám rada ani cheesecaky - mám radšej pečenú klasiku,
ale naši majú radi tak im občas cez leto urobím
radosť.
8-10 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Najskôr si pripravíme korpus - banány roztlačíme vidličkou na kašu, primiešame ostatné suroviny a spracujeme na kompaktnú hmotu. Rovnomerne roztlačíme do formy (ja som vystlala dno papierom na pečenie), uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
- Na krém zohrejeme smotanu pod bod varu, pridáme nalámanú čokoládu, minútku necháme postáť, môžeme pridať mletú Bourbon vanilku alebo vanilkový extrakt a rozmiešame. Mascarpone rozmiešame, postupne pridávame vychladnutú smotanovo-čokoládovo-vanilkovú zmes a nakoniec želatínu pripravenú podľa návodu, zmiešame a hneď nalejeme na vychladený korpus. Uhladíme, uložíme ovocie a dáme do chladničky stuhnúť.
- Na želé rozmixujeme maliny s vodou, prepasírujeme, pridáme toľko vody, aby sme dostali 1/2 litra tekutiny. Červené želé (na 1/2 litra tekutiny 2 vrecká) pripravíme podľa návodu (zmiešame s cukrom a malinovou tekutinou, za stáleho miešania privedieme k varu, minútu varíme a následne necháme čiastočne vychladnúť), nalejeme na ovocie a necháme v chladničke stuhnúť - ja som nechala cez noc.