Jablková torta

Nepečená jablková torta s piškótami (fotorecept)

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. Jablká ošúpeme, nastrúhame nahrubo a dáme do hrnca. Pridáme škoricový a kryštálový cukor podľa chuti. Záleží aj od kyslosti jabĺk.
  2. Premiešame, podlejeme trochou vody (cca 100 ml) a necháme variť na miernom ohni. Varíme, až kým nebudú rozvarené na kašu.
  3. Keď už sú jablká hotové, Zlaté klasy rozmiešame v 250 ml vody a vlejem k jablkám. Varíme ako puding do zhustnutia.
  4. Pripravíme si okrúhlu formu (priemer 24 cm), na dno poukladáme piškóty a nanesieme vrstvu jabĺk.
  5. Vrstvy opakujeme ešte 2x. Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou a tortu necháme v chlade stuhnúť, najlepšie cez noc.