Nemecký zemiakový šalát (Kartoffelsalat) videorecept
Veľmi vďačné jesenné kombo inšpirované nemeckým Oktoberfestom - v prvom rade pivo a k nemu praclík a tento zemiakový šalát. 😀🇩🇪🥨🍺
porcie
príprava
Foto: blogbusker
Postup
-
1
Zemiaky v šupke umy, potom ich vlož do hrnca s osolenou vodou a priveď do varu. Stíš teplotu sporáku a var cca 20 minút - záleží od veľkosti zemiakov. Urob štandardný test pichnutím noža, či sú už uvarené. Ak áno, tak ich sceď a nechaj trošku vychladnúť - nie však úplne, budú sa ti tak lepšie šúpať. Ošúpané krumple nakrájaj na rovnako veľké kolieska a vlož ich do hlbokej nádoby, v ktorej sa čochvíľa zmiešajú s ostatnými prísadami.
- 2
Urob si zálievku skombinovaním vývaru, nadrobno nasekanej cibule, nadrobno nakrájaných uhoriek, horčice, oleja a octu. Dolaď soľou a korením, prípadne reguluj kyslosť pridaním octu. Všetko zmiešaj dokopy a zalej touto zmesou zemiaky - tie krásne zálievku nasajú. Nasekaj čerstvú vňať a prihoď ju do misy. Znovu všetko dôkladne premiešaj.
- 3
Šalát sa dá jesť okamžite, ešte teplý, alebo vychladený a odstáty - to je už na tebe. Odporúčam podávať spolu s čerstvými praclíkmi a k pivu.
- 4
Môj Instagram: @walrus.buko
Tiež zemiakový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj ja solím zemiaky keď ich varím na šalát. Niekde som kedysi čítala, že zemiaky sa nerozvaria, keď sa pridá soľ. Tak možno preto.
Recept pochádza (asi) pravdepodobne z maďarsko (uhorsko) - ukrajinskej kuchyne, oblasť Zemplínska župa, Užská župa.
Možno ho robievali aj v iných kuchyniach na našom území, o ktorých neviem...