Nektárinkový koláč
Nektárinkové galettes
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
40-45 minút na 180 °C |
Postup- Cesto: Do misy dáme múku, práškový cukor, soľ a na
malé kocky pokrájané maslo. Rozmrvíme, pridáme žĺtok, studenú
vodu, zmiesime a cesto necháme hodinu stáť v chladničke.
- Nektárinky nakrájame, v miske zmiešame s trstinovým cukrom,
so škrobom a s nastrúhanou citrónovou kôrou.
- Z cesta rozvaľkáme 2 kruhy s priemerom cca 20 cm. Do stredu rozložíme
ovocie, okraje prehneme cez ovocie. Ovocie prelejeme citrónovou šťavou a okraj cesta potrieme vyšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať trstinovým cukrom.
- Pečieme 40 – 45 minút pri 180 °C. Pred podávaním necháme
2 hodiny postáť.
|