Nektárinkový koláč

Nektárinkové galettes

Autor receptu: redakcia

12
porcií
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Do misy dáme múku, práškový cukor, soľ a na malé kocky pokrájané maslo. Rozmrvíme, pridáme žĺtok, studenú vodu, zmiesime a cesto necháme hodinu stáť v chladničke.
  2. Nektárinky nakrájame, v miske zmiešame s trstinovým cukrom, so škrobom a s nastrúhanou citrónovou kôrou.
  3. Z cesta rozvaľkáme 2 kruhy s priemerom cca 20 cm. Do stredu rozložíme ovocie, okraje prehneme cez ovocie. Ovocie prelejeme citrónovou šťavou a okraj cesta potrieme vyšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať trstinovým cukrom.
  4. Pečieme 40 – 45 minút pri 180 °C. Pred podávaním necháme 2 hodiny postáť.