Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou fotorecept

pusta - fotkapusta, 8. marca 2014
Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou (fotorecept)
Foto: pusta

Počula som veľa o bryndzi s údenou chuťou, teraz som ju vyskúšala, pripravila som ju s bánoveckou smotanovou nátierkou a s jarnou cibuľou na Zobraziť celý popisPočula som veľa o bryndzi s údenou chuťou, teraz som ju vyskúšala, pripravila som ju s bánoveckou smotanovou nátierkou a s jarnou cibuľou na spôsob "Prešporského šmírkasu" - je to veľká dobrota :-)

4-6
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

125 g
200 g
1 zväzok
podľa chuti
2 ČL
3 ČL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Do misy som dala bryndzu s údenou chuťou,...

    Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...pridala som Bánoveckú smotanovú nátierku, ktorá je veľmi kvalitná a má jemnú chuť.

    Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som celú rascu, sladkú mletú červenú papriku,...

    Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...plnotučnú horčicu,...

    Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...jarnú cibuľku aj s vňaťou, pokrájanú na kolieska a...

    Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...všetko som zmiešala, nesolila som, lebo bryndza i nátierka sú slané dosť.

    Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotovú nátierku som natrela na krajce čerstvo upečeného domáceho chleba, ozdobila som plátkami redkovky a postrihanej zelenej vňate jarnej cibuľky, podávala som s pohárom studeného mlieka. Nátierka má veľmi delikátnu chuť, hodí sa na rôzne pečivo, plnenie vajec, šunky, syrov a rôznej zeleniny. Možno skvele doplniť akoukoľvek čerstvou sezonnou zeleninou podľa vlastného výberu, nátierka je vhodná na raňajky i pre deti a je vynikajúcim pohostením pre návštevy.

    Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
mna osobne udena bryndza, resp. ta co je v obchodoch neioslovila. ale natierku z nej vyskusam, tento recept vypada chutne :)
elysa
tiež už som z nej robila nátierku, chutila nám, aj táto Tvoja by nám chutila, Bánovecké nátierky máme stále doma, sú naše obľúbené, vyskúšam aj takto,kk...
pusta
@mb , nemám možnosť kúpiť si údenú bryndzu priamo na salaši, to by bol ideálny stav.
poteší ma ak túto nátierku vyskúšaš :-)
dakujem.
pusta
@elysa , videla som tvoju nátierku, na budúce vyskúšam tú tvoju s maslom - musela byť úžasná :P
podobne tak, ako ty, aj ja bánovecké syry a ich nátierky milujem, lebo sú veľmi kvalitné a chutné.
budem rada, ak aj ty vyskúšaš túto moju.
veľmi pekne ti dakujem.
kimlo
Ja to vyskusam, dostal som od chudaka neboheho @angasta mletu udenu papriku ked som bol unho na navsteve, a pouzijem normalnu bryndzu, ale zvysok receptu dodrzim...
pusta
@kimlo , údená paprika je skvelá vec, mám vyskúšané na iných jedlách.
kľudne ju použi, @angasta nášho to tam hore iste poteší. :-)
potom keby si dal vedieť, ako si bol spokojný.
dakujem ti.
havino
vo štvrtok som robila bryndzovú pomazánku a nenapadlo ma dať údenú papriku, skúsim aj ja tak teda, lebo údenú bryndzu som nemala možnosť zazrieť v obchode, ked uvidím kúpim, lebo som zvedavá na chuť
pusta
@tanicka , ja som dostala kúpiť tú bryndzu v tescu.
ale aj údená paprika výborne poslúži :-)
dakujem, že vyskúšaš.
medovnicek
údenú som ešte neobjavila, nátierky sú u nás veľmi obľúbené, takže ak ju uvidím, kúpim ju a nechám sa tebou inšpirovať:)
kimlo
Dnes som ju robil, je vyborna. Pouzil som normalnu bryndzu, banovecku natierku s jogurtovou prichutou, a papriku som dal udenu. Vdaka za recept.
pusta
@medovnicek , budem rada, ak sa necháš inšpirovať a vyskúšaš, :-)
dakujem.
@kimlo , veľmi ma teší, že si to takto výborne skombinoval a chutilo :-)
dakujem za skvelú správu.
sracz
... aj ja poznám a často pripravujem tento druh nátierky, @pusta milá! Rozhdne súhlasím s Tebou navrhovanými *****_mi variantami jej prípravy. Už sa teším na tohotoročnú prvú jarnú bryndzu!
pusta
milý@sracz , som rada, že sa ti ráta aj táto varianta bryndzovej nátierky. prajem ti veľmi, aby, aby si čím skôr mal prvú tohtoročnú jarnú bryndzu :P
dakujem ti za pochvalu a 5****
elysa
@pusta robila som pomázanku z obyčajnej bryndze a použila som namiesto masla bánoveckú pomazánku, výborná bola aj takto, budem ju používať do pomazánok častejšie, konečne im na chuť prišli aj moji synovia....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia