Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Počula som veľa o bryndzi s údenou chuťou, teraz som ju vyskúšala, pripravila som ju s bánoveckou smotanovou nátierkou a s jarnou cibuľou na spôsob "Prešporského šmírkasu" - je to veľká dobrota :-)

4-6
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Do misy som dala bryndzu s údenou chuťou,...
  2. ...pridala som Bánoveckú smotanovú nátierku, ktorá je veľmi kvalitná a má jemnú chuť.
  3. Pridala som celú rascu, sladkú mletú červenú papriku,...
  4. ...plnotučnú horčicu,...
  5. ...jarnú cibuľku aj s vňaťou, pokrájanú na kolieska a...
  6. ...všetko som zmiešala, nesolila som, lebo bryndza i nátierka sú slané dosť.
  7. Hotovú nátierku som natrela na krajce čerstvo upečeného domáceho chleba, ozdobila som plátkami redkovky a postrihanej zelenej vňate jarnej cibuľky, podávala som s pohárom studeného mlieka. Nátierka má veľmi delikátnu chuť, hodí sa na rôzne pečivo, plnenie vajec, šunky, syrov a rôznej zeleniny. Možno skvele doplniť akoukoľvek čerstvou sezonnou zeleninou podľa vlastného výberu, nátierka je vhodná na raňajky i pre deti a je vynikajúcim pohostením pre návštevy.