Batatová nátierka

Nátierka z batatov a cícera

Autor receptu: redakcia

Do tejto nátierky sme rozmixovali pečené bataty, ktoré jej dodali farbu aj jemne sladkastú chuť. Vďaka cíceru je jej štruktúra jemná ako hodváb.

6-8
porcií
15 minút
príprava
25+15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Bataty ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a nahrubo nakrájame.
  2. Všetko rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Osolíme, pokvapkáme olejom a zľahka premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 25 minút. Necháme vychladnúť.
  3. Cícer scedíme a prepláchneme. Nasypeme ho na menší plech, ochutíme čili a rascou, pokvapkáme olejom a vložíme do rúry. Pečieme pri 200 °C asi 15 minút.
  4. Vychladnuté bataty s cibuľou, cícer (časť odložíme na ozdobu), kurkumu, citrónovú šťavu a asi 150 ml ľadovej vody rozmixujeme dohladka. Podávame napríklad s celozrnným chlebom, posypané nasucho opraženými tekvicovými semienkami a chrumkavým cícerom.