Zemiakový chlieb v rímskom hrnci (Römertopf)
Pridavam recept na poziadanie. Myslim ze kazdy ma svoj recept a ten moj sa nelisi snad nicim,...
Crème fraîche (šľahačkový kyslý krém)
Crème Fraîche (Šľahačkovy Kysly Krem) je pôvodom je z Bretónska a Normandie (oblast Francúzska). Tento krem...
Kvetinkovská bábovka šup-šup
Šup-šup preto, lebo ju pripravíme veľmi rýchlo--- asi za tri minúty . ...
Absolútne najlepšie zavárané baranie rohy na svete :-)
Tento recept nie je pôvodom môj, pochádza z Čiech, na jednom internetovom portáli bol zverejený...
Ruské pirohy
Cesto si vymiesime a nechame 1 hodinu kysnut. Na cibulke podusime huby, pridame slaninku alebo klobasku. Ale...
Rýchly medovník
Uz som robila viacej medovnikov a marleniek ale tento receptik sa mi zda najjednoduchší, cesto je liate(roztieratelne)...
Rusínske pirohy
som pôvodom rusinka a tento recept poznam ešte od svojej babičky. najčastejšie ho robim v zimnych mesiacoch...
Boršč chrabrého bohatiera
Mäso nakrájame na kocky, zalejeme vodou a varíme až kým takmer zmäkne. Osolíme, pridáme...
Ruský ražný kvas (квас c ржаного хлеба)
Kto ste tam boli (na východ od Vyšného Nemeckého) iste si pamätáte na cisterny s nápisom КВАС...
Krízový kaviár na každý stôl
Na kaviár nemá najdrvivejšia drvina Slovenska peniaze. Ako si teda pomôcť? Týmto starým vyskúšaným židovským receptom....
Zmrzlina z vodky a surová ryba z Oby
Ja viem. Vodka nemrzne. Ale len na Slovensku. Trochu fantázie a môžete sa pripojiť...