Rezy
Nanukové rezy (fotorecept)
Autor receptu: theflyingbaker
Orechovo-kávová chuť korpusu s marhuľovým džemom, pudingovo-maslovým krémom s jemnou chuťou rumu a čokoládovou polevou.
|
30 porcií |
40 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Vajíčka oddelíme. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Po lyžiciach zapracujeme kryštálový cukor. Postupne zapracujeme po jednom žĺtky.
- Do penovej zmesi postupne prilejeme vychladnutú kávu.
- Keď kávu zapracujeme, pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva. Zľahka premiešame. Na záver už len ručne vmiešame mleté orechy.
- Plech 30x40 cm vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov približne na 15-20 minút - sledujeme. Upečené cesto necháme úplne vychladnúť. Vychladnuté cesto otočíme a opatrne stiahneme papier na pečenie.
- Cesto potrieme marhuľovým džemom (najlepšie vybrať kyslejší džem - nie moc sladký).
- Krém: V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme puding. Uvarený puding zakryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť na izbovú teplotu.
- Do misky dáme maslo izbovej teploty, práškový cukor a vyšľaháme do peny. Dávame pozor, až maslo neprešľaháme.
- Do masla najprv zapracujeme 1 lyžicu pudingu, premiešame, aby sme dosiahli rovnakú teplotu surovín. Následne pridáme zvyšný puding. Pre lepšiu chuť môžeme krém ochutiť troškou rumu.
- Maslový krém opatrne rozotrieme na orechové cesto. Uhladíme.
- Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a pridáme Ceru. Polevu necháme trochu vychladnúť, aby sme ju nedávali na krém úplne horúcu. Opatrne ju vylejeme. Trošku polevy si odložíme. Koláč dáme do chladničky.
- Zhruba po 20-tich minútach, keď poleva trochu zatuhne, zvyšnou čokoládou urobíme pomocou lyžičky vzor. Vložíme opäť do chladničky a necháme dobre stuhnúť, ideálne cez noc, alebo aspoň na 3 hodiny pred krájaním.
- Rezy krájame horúcim nožom.