Námornícke mäso

harmancek - bez fotkyharmancek, 29. decembra 2010

Chutné jedlo nenáročné na prípravu. Možnože poteší tých, ktorí neradi zahusťujú múkou, či solamylom.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

600 g, alebo bravčové(najlepšie zo stehna)
3 - 4 ks
5 - 6 PL, (najlepšie ostrý)
1 ks,(al.veľký pretlak)
1 - 2
 alebo sterilizovaný
 na posypanie
  podľa potreby




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji dozlatista. Mäso nakrájame na rezance a pridáme k cibuli, osolíme, okoreníme a restujeme. Keď pustí šťavu, pridáme paradajkové pyré a pikantný kečup podľa chuti. Podľa potreby prilejeme trochu vody. Vajíčka uvaríme natvrdo, pokrájame a pridáme k mäsu. Omáčku zahustí po rozvarení žĺtko z vajíčka, preto ak sa nám zdá byť riedka, pridáme ešte ďalšie vajce. Nakoniec pridáme na rezance nakrájanú šunku a hrášok. Podávame s varenou ryžou, pred servírovaním môžeme posypať nastrúhaným syrom.

Diskusia k receptu

mamatata2
Toto jedlo som jedla veľmi dávno, ale pamätám, že mi chutilo. Určite čoskoro vyskúšam.
sovka62
Vyzerá to zaujímavo, len ma zarazilo, že mäso pri opekaní má pustiť šťavu. Mäsá, ktoré budem dusiť, nedávam na cibuľu, ale rovno na čo najhorúcejší tuk, aby sa zatiahlo a šťava ostala vnútri. Až keď je opečené pridávam cibuľu a ostatné ingrediencie. Tak varím aj guláš, paprikáš, perkelt. Skús niekedy, možno sa ti to tak zapáči.
evanaaa
Sovka, tam asi tá šťava má ísť. Ja tiež opekám, ale len vtedy ak nechcem šťavu, napr. pri pečení v rúre alebo pri minútkach. Tiež dávam na cibuľu a práve pri mäsách na šťave by ju malo mäso vypustiť, aby nabrala chuť toho mäsa, najmä pri tom guláši ( tá šťava, najmä, keď sa ešte podlieva vodou).
nyja
@Evanaaa (1.1.2011 16:40)

Ja sa skôr prikláňam k Sovkinmu postupu. Mäso, ktoré príliš pustí šťavu, je suché a bez chuti. Vytvorená šťava to už asi príliš nezachráni. Šťava sa dá neskôr ešte upraviť, aj nadstaviť, ale suché mäso je nanič.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia