Chutné jedlo nenáročné na prípravu. Možnože poteší tých, ktorí neradi zahusťujú múkou, či solamylom.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g, alebo bravčové(najlepšie zo stehna) |
|
3 - 4 ks |
|
5 - 6 PL, (najlepšie ostrý) |
|
1 ks,(al.veľký pretlak) |
|
1 - 2 |
|
|
|
alebo sterilizovaný |
|
|
|
na posypanie |
|
|
|
|
|
|
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji dozlatista. Mäso nakrájame na rezance a pridáme k cibuli, osolíme, okoreníme a restujeme. Keď pustí šťavu, pridáme paradajkové pyré a pikantný kečup podľa chuti. Podľa potreby prilejeme trochu vody. Vajíčka uvaríme natvrdo, pokrájame a pridáme k mäsu. Omáčku zahustí po rozvarení žĺtko z vajíčka, preto ak sa nám zdá byť riedka, pridáme ešte ďalšie vajce. Nakoniec pridáme na rezance nakrájanú šunku a hrášok. Podávame s varenou ryžou, pred servírovaním môžeme posypať nastrúhaným syrom.
Ja sa skôr prikláňam k Sovkinmu postupu. Mäso, ktoré príliš pustí šťavu, je suché a bez chuti. Vytvorená šťava to už asi príliš nezachráni. Šťava sa dá neskôr ešte upraviť, aj nadstaviť, ale suché mäso je nanič.