Chutné jedlo nenáročné na prípravu. Možnože poteší tých, ktorí neradi zahusťujú múkou, či solamylom.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 600 g, alebo bravčové(najlepšie zo stehna) | 
                                                             | 
                                                    
| 3 - 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 5 - 6 PL, (najlepšie ostrý) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks,(al.veľký pretlak) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 - 2 | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| alebo sterilizovaný | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| na posypanie | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji dozlatista. Mäso nakrájame na rezance a pridáme k cibuli, osolíme, okoreníme a restujeme. Keď pustí šťavu, pridáme paradajkové pyré a pikantný kečup podľa chuti. Podľa potreby prilejeme trochu vody. Vajíčka uvaríme natvrdo, pokrájame a pridáme k mäsu. Omáčku zahustí po rozvarení žĺtko z vajíčka, preto ak sa nám zdá byť riedka, pridáme ešte ďalšie vajce. Nakoniec pridáme na rezance nakrájanú šunku a hrášok. Podávame s varenou ryžou, pred servírovaním môžeme posypať nastrúhaným syrom.
 





 


Ja sa skôr prikláňam k Sovkinmu postupu. Mäso, ktoré príliš pustí šťavu, je suché a bez chuti. Vytvorená šťava to už asi príliš nezachráni. Šťava sa dá neskôr ešte upraviť, aj nadstaviť, ale suché mäso je nanič.