Námornícke mäso

Autor receptu: harmancek

Chutné jedlo nenáročné na prípravu. Možnože poteší tých, ktorí neradi zahusťujú múkou, či solamylom.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji dozlatista. Mäso nakrájame na rezance a pridáme k cibuli, osolíme, okoreníme a restujeme. Keď pustí šťavu, pridáme paradajkové pyré a pikantný kečup podľa chuti. Podľa potreby prilejeme trochu vody. Vajíčka uvaríme natvrdo, pokrájame a pridáme k mäsu. Omáčku zahustí po rozvarení žĺtko z vajíčka, preto ak sa nám zdá byť riedka, pridáme ešte ďalšie vajce. Nakoniec pridáme na rezance nakrájanú šunku a hrášok. Podávame s varenou ryžou, pred servírovaním môžeme posypať nastrúhaným syrom.