Ňamburger (fotorecept)

Autor receptu: kvietela

Domáca vymyslenina oku aj chuťovým bunkám lahodiaca.

25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Žemle som nerobila domáce - sú to hamburgerové žemle so sezamom kúpené v žlto-červenom obchode B___A :) Tieto sa viac podobajú na tie americké. Každopádne ich rozpolím a vnútornú stranu trošku nasucho opečiem. Spodný diel potom potriem pestom a tatárskou omáčkou, vrchný pikantným kečupom (alebo obyčajným).
  2. Nasleduje ľadový šalát a cibuľa.
  3. Mäso (vymiešané s koreninami, pretlačeným cesnakom a worcestrom (podľa chuti) tvarujem na placky a opečiem (pripečiem) na troche oleja. 500g vyjde akurát do šiestich žemlí. Zároveň si na druhej panvici pripravím volské oká, ale tak, aby žĺtok ostal v strede krémový. Mäsko uložím na cibuľu.
  4. Vrstva syra - opäť podľa toho aký má kto rád. Ja som mala plátkový emmentaler. Môže byť aj strúhaný.
  5. Na syr patrí volské oko.
  6. Úplne navrch paradajku a uhorky na krúžky. Veľká paradajka by asi bola praktickejšia no nemala som poruke.
  7. Tadá!