Ňamburger (fotorecept)
Autor receptu: kvietela
Domáca vymyslenina oku aj chuťovým bunkám lahodiaca.
25 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Žemle som nerobila domáce - sú to hamburgerové žemle so sezamom kúpené v žlto-červenom obchode B___A :) Tieto sa viac podobajú na tie americké.
Každopádne ich rozpolím a vnútornú stranu trošku nasucho opečiem. Spodný diel potom potriem pestom a tatárskou omáčkou, vrchný pikantným kečupom (alebo obyčajným).
- Nasleduje ľadový šalát a cibuľa.
- Mäso (vymiešané s koreninami, pretlačeným cesnakom a worcestrom (podľa chuti) tvarujem na placky a opečiem (pripečiem) na troche oleja. 500g vyjde akurát do šiestich žemlí. Zároveň si na druhej panvici pripravím volské oká, ale tak, aby žĺtok ostal v strede krémový. Mäsko uložím na cibuľu.
- Vrstva syra - opäť podľa toho aký má kto rád. Ja som mala plátkový emmentaler. Môže byť aj strúhaný.
- Na syr patrí volské oko.
- Úplne navrch paradajku a uhorky na krúžky. Veľká paradajka by asi bola praktickejšia no nemala som poruke.
- Tadá!