« Naspäť na tento recept

Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami verzia na vytlačenie



Autor receptu: lunter

Postup receptu

Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.

Tofu rozmixujeme so 60 ml mlieka a s cukrom. Do uvarenej ryže primiešame tofu zmes, hrozienka, vanilku a škoricu. Cesto vylejeme do vymastenej zapekacej misky alebo tortovej formy. Vrch poprášime trstinovým cukrom a pečieme pri 175 stupňoch približne 40 - 50 minút.

Upečený nákyp necháme vychladnúť. Za ten čas ošúpeme a nakrájame hrušky na malé kocky. V hrnci roztopíme cukor v troche vody na sirup, pridáme hrušky, škoricu a klinčeky. Povaríme a necháme skaramelizovať.

Nákyp nakrájame a podávame s horúcimi hruškami a sirupom.

Suroviny




6
porcií
30
minút
príprava
40-50
minút
na 175 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist