Foto: babi
....vyzerá to pekne a je to aj dobré, máme to radi..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravím si zeleninu. Karfiól rozoberiem na ružičky a všetko dobre umyjem.Do hrnca dám vodu pridám soľ,ocot .Keď začne vrieť vložím karfiól a 3-5 min blanšírujem. Vyberiem na sitko a hneď prepláchnem studenou vodou. Potom vložím do tej istej vody aj na kolieska pokrájanú mrkvu a papriky -zabudla som v surovinách napísať batanie rohy. tieč 2-3min. blasšírujema potom prepláchnem studenou vodou.
-
2
Vodu po zelenine nevylejem, ale precedím a použijem na prípravu nálevu. Postupujem podľa návodu, ale pridám ešte nové korenie a bobkový list. Potom už len ukladám na striedačku -karfiól, mrkvu, papriky, kôpor , čerstvú cibuľu a mladú cibuľku. Zalejem nálevom a sterilizujem 10 min. PS: tento rok som prvý a posledný krát použila červenú cibuľu - nerobte to prosím, lebo po sterilizácii pustila trochu farbu a karfiól je jemne ružový
Diskusia k receptu