Nakladaný karfiol (fotorecept)
Autor receptu: babi
....vyzerá to pekne a je to aj dobré, máme to radi..
30 min minút príprava |
30.min minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravím si zeleninu. Karfiól rozoberiem na ružičky a všetko dobre umyjem.Do hrnca dám vodu pridám soľ,ocot .Keď začne vrieť vložím karfiól a 3-5 min blanšírujem. Vyberiem na sitko a hneď prepláchnem studenou vodou.
Potom vložím do tej istej vody aj na kolieska pokrájanú mrkvu a papriky -zabudla som v surovinách napísať batanie rohy. tieč 2-3min. blasšírujema potom prepláchnem studenou vodou.
- Vodu po zelenine nevylejem, ale precedím a použijem na prípravu nálevu. Postupujem podľa návodu, ale pridám ešte nové korenie a bobkový list.
Potom už len ukladám na striedačku -karfiól, mrkvu, papriky, kôpor , čerstvú cibuľu a mladú cibuľku. Zalejem nálevom a sterilizujem 10 min.
PS: tento rok som prvý a posledný krát použila červenú cibuľu - nerobte to prosím, lebo po sterilizácii pustila trochu farbu a karfiól je jemne ružový