Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná fotorecept
Foto: kvakac
Tieto stehná sú robené dvojitou metódou. Najskôr sú smažené a potom pečené. Sú veľmi chutné a šťavnaté. Najlepšie na tom je, že máte Zobraziť celý popisTieto stehná sú robené dvojitou metódou. Najskôr sú smažené a potom pečené. Sú veľmi chutné a šťavnaté. Najlepšie na tom je, že máte mastné nielen ústa, ale aj ruky. S rukami sa to totiž najlepšie vychutnáva. K tomu chlieb, kyslé uhorky a feferóny. Jedol som to raz u známeho a odvtedy mám tieto stehná rád.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Dolné morčacie stehna riadne osušíme. Do hrnca dáme dostatočné množstvo oleja (aby stehná boli celé v ňom ponorené) a poriadne rozohrejeme. Stehná nesolíme ani nekoreníme a ponoríme do horúceho oleja a smažíme pomalý 15 minút z jednej strany a potom 15 minút z druhej strany.
-
2
Zatiaľ si očistíme cesnak a cibuľu. Cibuľu trochu pokrájame a očistený cesnak necháme v celých strúčikoch.
-
3
Stehná vytiahneme z oleja uložíme do pekáča. Posypeme grilovacím korením (zloženie naň som dal v recepte 77460 - kuracie krídla v alobale). Stehná obložíme cibuľou a cesnakom. Prípadne trochu posolíme, ale opatrne, lebo korenie je slané. Podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme 20 minút v rúre vyhriatej na 220 °C. Potom odokryjeme a pečieme 30 - 40 minút na 220 °C.
-
4
Pokiaľ neostane takáto nádhera. Je to ohromná vec, na chate s chlebom, feferónmi a kyslými uhorkami. Odporúčam jesť prstami, žiadny príbor. Tak si to najviac vychutnáte. Ak si myslíte, že je to suché, tak omyl, stehná sú šťavnaté a veľmi dobré.
Vďaka za koment. Je to veru delikatesa, keby ma niekto videl ako som to jedol prsty, ústa mastné, až som si mrnčal od slasti.
Vďaka za koment. Mne dosť vadí dosť charakteristická chuť morčaciny, ale takto je to úplne iné. Budem rád ak skúsiš.
Vďaka za koment. Keby si bola na blízku, tak by som ponúkol. Ak by ti nevadilo jesť prstami.
Vďaka za koment. Máš pravdu flobertka je vždy pripravená na samozvaných lesných návštevníkov. Keď čosi zabudnem večer na dvore, tak ráno už toho niet. Dokonca aj ježkovia sú maškrtný, berú všetko.
Vďaka za koment. Aj to je mňam. Tlačil som to seba riadne.
Vďaka za koment. Teraz si to vystihol presne. Tie šľachy som vyťahoval ľahko a ťahal cez ústa, aby ani kúsok mäsa neostal na nich. Chuťovka je to.
Vďaka za koment. Nie že len vyzerá, ale aj je. Odporúčam skúsiť.