Pečené morčacie stehná
Pečené morčacie stehná

Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 17. júna 2020
Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná (fotorecept)
Foto: kvakac

Tieto stehná sú robené dvojitou metódou. Najskôr sú smažené a potom pečené. Sú veľmi chutné a šťavnaté. Najlepšie na tom je, že máte mastné nielen ústa, ale aj ruky. S rukami sa to totiž najlepšie vychutnáva. K tomu chlieb, kyslé uhorky a feferóny. Jedol som to raz u známeho a odvtedy mám tieto stehná rád.

2
porcie
5 minút
príprava
90 minút
na 220 °C

Suroviny

1100 g (2 ks)
 na smaženie
2 ks veľká
1 veľká hlávka
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dolné morčacie stehna riadne osušíme. Do hrnca dáme dostatočné množstvo oleja (aby stehná boli celé v ňom ponorené) a poriadne rozohrejeme. Stehná nesolíme ani nekoreníme a ponoríme do horúceho oleja a smažíme pomalý 15 minút z jednej strany a potom 15 minút z druhej strany.

    Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si očistíme cesnak a cibuľu. Cibuľu trochu pokrájame a očistený cesnak necháme v celých strúčikoch.

    Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stehná vytiahneme z oleja uložíme do pekáča. Posypeme grilovacím korením (zloženie naň som dal v recepte 77460 - kuracie krídla v alobale). Stehná obložíme cibuľou a cesnakom. Prípadne trochu posolíme, ale opatrne, lebo korenie je slané. Podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme 20 minút v rúre vyhriatej na 220 °C. Potom odokryjeme a pečieme 30 - 40 minút na 220 °C.

    Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokiaľ neostane takáto nádhera. Je to ohromná vec, na chate s chlebom, feferónmi a kyslými uhorkami. Odporúčam jesť prstami, žiadny príbor. Tak si to najviac vychutnáte. Ak si myslíte, že je to suché, tak omyl, stehná sú šťavnaté a veľmi dobré.

    Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
V jednoduchosti je krása. K tomu pobyt na chatě, v zeleni a klidu, hmm Pěkný receptík, suroviny, postup aj fota. Dala bych si říct, dolní morčacie stehna sú delikatesa. Jsi šikovný!
Škoda reči, milý Kamarát, už prvý záber hovorí sám o sebe i za všetko! Prudko jedlé, bars šmačne a nebezpečne návykové. "Neskutočne pachňe Tvoja chižka (chalúpka)" a som presvedčený, že s flobertkou_soľovkou musíš zastrašovať všetkých dvoj i štvornohých, ako aj chlpatých a pernatých samopozvancov na koštovku!