Pečené morčacie stehná
Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Tieto stehná sú robené dvojitou metódou. Najskôr sú smažené a potom pečené. Sú veľmi chutné a šťavnaté.* Najlepšie na
tom je, že máte mastné nielen ústa, ale aj ruky. S rukami sa to totiž najlepšie vychutnáva. K tomu chlieb, kyslé uhorky a feferóny. Jedol
som to raz u známeho a odvtedy mám tieto stehná rád.
2 porcie |
5 minút príprava |
90 minút na 220 °C |
Postup
- Dolné morčacie stehna riadne osušíme. Do hrnca dáme dostatočné množstvo oleja (aby stehná boli celé v ňom ponorené) a poriadne rozohrejeme. Stehná nesolíme ani nekoreníme a ponoríme do horúceho oleja a smažíme pomalý 15 minút z jednej strany a potom 15 minút z druhej strany.
- Zatiaľ si očistíme cesnak a cibuľu. Cibuľu trochu pokrájame a očistený cesnak necháme v celých strúčikoch.
- Stehná vytiahneme z oleja uložíme do pekáča. Posypeme grilovacím korením (zloženie naň som dal v recepte 77460 - kuracie krídla v alobale). Stehná obložíme cibuľou a cesnakom. Prípadne trochu posolíme, ale opatrne, lebo korenie je slané. Podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme 20 minút v rúre vyhriatej na 220 °C. Potom odokryjeme a pečieme 30 - 40 minút na 220 °C.
- Pokiaľ neostane takáto nádhera. Je to ohromná vec, na chate s chlebom, feferónmi a kyslými uhorkami. Odporúčam jesť prstami, žiadny príbor. Tak si to najviac vychutnáte. Ak si myslíte, že je to suché, tak omyl, stehná sú šťavnaté a veľmi dobré.