Tvarohové koláče
Tvarohové koláče

Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 24. augusta 2022

Úžasné krehké pečivo plnené tvarohom a lekvárom. Najlepšie pľundrové koláče, aké som kedy jedla!!! Sú mäkké, krehké, krásne nadýchané s chrumkavým povrchom.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/08/najlepsie-plundrove-kolace-z-cesta-z.html?m=1

12 ks
porcií
15-20 minút
na 190 °C
Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
500 g
cca 2,5 dl
3 PL
1/2 KL
50 g
42 g čerstvé
1 ks
Na potieranie:
150 g (82 %)
50 g
podľa potreby
Na vaľkanie:
podľa potreby
Plnka:
500 g
150 ml
2 PL
1 bal.
Na vrch:
1 ks




Postup

  1. 1

    Z udaných surovín vypracujeme polomäkké cesto, ktoré dáme na 30 minút do chladničky kysnúť. V jednej miske zmiešame maslo a múku, a dáme tiež na 30 minút do chladničky. Po 30 minútach cesto vyvaľkáme na veľký obdĺžnik. Na vaľkanie cesta používame škrob, nie múku👍 Jednu stranu cesta natrieme maslom. Zakryjeme druhou stranou a vyvaľkáme na veľký štvorec. Cesto natrieme olejom a zložíme mu smerom ku stredu najprv 2 protiľahlé strany a potom dalšie 2 protiľahlé strany. Zakaždým natrieme olejom🙂 Cesto dáme znova na 30 minút do chladničky. Po 30 minútach cesto znova vyvaľkáme, ale tentoraz len na tenký obdĺžnik. Natrieme olejom a 2x preložíme obe strany smerom ku stredu. Tiež treba vždy natrieť olejom. Cesto dáme ešte naposledy na 30 minút do chladničky. Zatiaľ si zamiešame tvarohovú plnku. Cukor si môže dať každý podľa chuti🙂 Po 30 minútach cesto vyvaľkáme na tenko a pokrájame na štvorce 12 ks. Do stredu dáme plnku a zľahka uzavrieme ako batôžtek. Pečivo poukladáme na plech s papierom a natrieme vajcom. Ihneď pečieme na 190 °C cca 15-20 minút, záleží od rúry.

    Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Koláče sú jednoducho úžasné. To cesto je fantastické, ako jeho konzistencia tak aj chuť😊 Ľahučké, nadýchané, mäkké a pritom na povrchu chrumkavé🥰 Vrelo odporúčam vyskúšať. Dovolím si povedať, že po skúške už inak robiť nebudete👍👍 Prajem dobrú chuť!

    Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

cesminaz
@atina1947 (24.8.2022 17:00)

🙂 ked sa to tak vezme, tak nie sú pracnejšie než pagáče. Pagáče sa tiež prekladajú a prekladajú😅 S týmito koláčmi je vlastne tolko práce ako s pagáčmi. Ale musím povedať, že tieto koláče sú úžasné a naozaj sa s nimi oplatí trochu pohrať👍 Vdaka za nahliadnutie a komentìk.
zahra
Oh, dojala si ma. Toto pre nas robila nasa babka,ked sme u nej prazdninovali. Rozvoniavali na stole, ked sme sa zobudili a smiala sa, ze sme ignorovali kupelnu a hned sa do nich pustili, ani na kakao sme necakali.Prazdninove ranajky, na striedacku s domacimi karlovarskymi rozkami, maslom a domacim jahodovym dzemom. Robila nam aj naozajstnu kavu so smotanou.Boze, ci aj po mne zostanu take krasne spomienky?
gretka70
Tak toto neskutočná nostalgia.Keď som pred 50 rokmi študovala,tak takéto buchty mi posielala mama na internát.Úžasné,tá troška námahy stojí za ten výsledok.Som len sledovateľ varechy a inšpirujem sa receptami,ale Vaše recepty sú perfekné.Prajem Vám všetko najlepšie a veľa skvelých receptov.
cesminaz
@haji dakujem krásne🥰 si velmi milá, ver že by som ťa velmi rada ponúkla @sonulienka som si istá, že takej skúsenej gazdinke ako ty sa určite podaria🙂 a ked pôjde niekto celkom podla videa, tak sa mu nemôžu nepodariť👍😉 @zahra 🙂 vdaka za podelenie peknej nostalgickej spomienky @petrolejka44 dakujem a velmi ma to teší🙂 dúfam, že si bola doteraz vždy spokojná! @pn vdaka @olinecka dakujem krásne, pochvala od takej skúsenej gazdinky vždy poteší☺ @gretka70 dakujem krásne za taký milý komentík a za vaše prianie❤ Velmi sa teším, že sa vám moje recepty páčia.
kucharka
Vyzerajú ohromne. Niekedy hádam skúsim …. Keď bude čas.
Takéto časovo náročné recepty budem ale asi robiť až na dôchodku … :-)))
Veru bych si dala zo dva-tri kúsky, mňam.
tomeska
Dnes som Upiekla, podarili sa , doporučujem. Muž zjedol 4 ks, a že neboly malé. Z 1,5 dávky mi vyšlo 22 ks na dva plechy. Ten druhý som potrela vajíčkom 2x a krásne sa leskly. A žiadna velká práca. Medzi kysnutím sa porobila aj iná práca a všetko sa pekne stíhalo.
Príma recept. vd'aka. m.
tomeska
Koláče dostali aj brigádníci(vozili nám drevo) a tanier zostal vymetený. Tak fakt dobrý , chutnal.
cesminaz
@kucharka (29.8.2022 22:31)

A ja že napíšeš cez zimu🙂 V zime je skoro tma a večery sú dlhé, človek má dosť času. Ale teraz fakt, nieje to také zdĺhavé, sa to len zdá. Čas beží😅 Ak raz spravíš, určite neolutuješ.
cesminaz
@tomeska (3.9.2022 21:46)

Dakujem krásne za odozvu, velmi sa teším, že sa koláče podarili a že chutili🙂 Pozdravujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia