Čokoládový koláč

Najlepšia brownie torta

Autor receptu: frommykitchendotcom

Recept je jednoduchý, zvládne ho aj začiatočník a o chuti radšej ani nehovorím :)

25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Formu s priemerom 26 cm dobre vymastíme.
  2. Bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky v nádobe zľahka vymiešame s 15 g kakaa.
  3. Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme trochu ochladiť.
  4. Bielky s cukrom a štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
  5. Vychladnutú čokoládu pridáme k žĺtkom s kakaom a vymiešame. Dostaneme hustejšiu hmotu, ku ktorej pridáme sneh a to tak, že najprv pridáme 1/3 snehu, opatrne varechou premiešame. Následne dodáme zvyšok snehu, opäť opatrne premiešame a vylejeme do pripravenej formy.
  6. Pečieme 23-25 minút na 180 °C v predhriatej rúre (určite nie dlhšie lebo bude suchý). Koláčik počas pečenia narastie, pukne a keď ho vyberieme “ spľasne” , ale presne tak to má byť.
  7. Po vychladnutí ho posypeme kakaom a ozdobíme ovocím.
  8. Viac mojich receptov na instagrame @frommykitchendotcom