Čokoládový koláč
Najlepšia brownie torta
Autor receptu: frommykitchendotcom
Recept je jednoduchý, zvládne ho aj
začiatočník a o chuti radšej ani
nehovorím :)
25 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Formu s priemerom 26 cm dobre vymastíme.
- Bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky v nádobe zľahka vymiešame s 15 g kakaa.
- Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme trochu ochladiť.
- Bielky s cukrom a štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
- Vychladnutú čokoládu pridáme k žĺtkom s kakaom a vymiešame. Dostaneme hustejšiu hmotu, ku ktorej pridáme sneh a to tak, že najprv pridáme 1/3 snehu, opatrne varechou premiešame. Následne dodáme zvyšok snehu, opäť opatrne premiešame a vylejeme do pripravenej formy.
- Pečieme 23-25 minút na 180 °C v predhriatej rúre (určite nie dlhšie lebo bude suchý). Koláčik počas pečenia narastie, pukne a keď ho vyberieme “ spľasne” , ale presne tak to má byť.
- Po vychladnutí ho posypeme kakaom a ozdobíme ovocím.
- Viac mojich receptov na instagrame @frommykitchendotcom