Najlepšííí !!! už pár dní som si robila chuť na karamel ... tak som začala hľadať na nete niečo :) a našla som tento Zobraziť celý popisNajlepšííí !!! už pár dní som si robila chuť na karamel ... tak som začala hľadať na nete niečo :) a našla som tento úžasný koláčik !!! Malá rada : koláčik je dobrý až na druhý deň :)
príprava
na 200 °C
Suroviny
130 g |
|
120 g |
|
200 g |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
100 ml |
|
120 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
1 ks |
|
200 g |
|
1 ks |
|
2-3 lyžice |
|
2-3 lyžice |
|
20 g |
|
Postup
-
1
Salko si v predstihu uvaríme (uzatvorenú konzervu varíme ponorenú vo vriacej vode 90 až 120 minút) a necháme celkom vychladnúť.
- 2
Vaječné žĺtka vymiešame so 100 g práškového cukru do peny, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a sneh vyšľahaný z vaječných bielkov a zvyškom práškového cukru.
- 3
Tretinu vzniknutého cesta odoberieme a zafarbíme kakaom.
- 4
Plech vymažeme a vysypeme múkou.
- 5
Do stredu plechu striedavo lejeme na jedno miesto dve lyžice svetlého a jednu lyžicu tmavého cesta.
- 6
Cesto upečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 200 °C približne 25 – 30 minút.
- 7
Kým sa cesto pečie, uvaríme si podľa návodu vanilkový puding (zo Zlatého klasu, mlieka a vanilkového cukru).
- 8
Vychladnutý puding zmiešame so zmäknutým maslom a uvareným Salkom do hladkého karamelového krému.
- 9
Upečené vychladnuté cesto jemne natrieme ovocným džemom na ktorý ukladáme do kávy namočené piškóty.
- 10
Na piškóty natrieme karamelový krém a posypeme strúhanou čokoládou.
- 11
Necháme vychladnúť (najlepšie cez noc) . Dobrú chuť prajem :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vdaka