Najlepší karamelový koláč
Autor receptu: monika96
Najlepšííí !!! už pár dní som si robila chuť na karamel ... tak som začala hľadať na nete niečo :) a našla som tento úžasný koláčik !!! Malá rada : koláčik je dobrý až na druhý deň :)
60 minút príprava |
25-30 minút na 200 °C |
Postup
- Salko si v predstihu uvaríme (uzatvorenú konzervu varíme ponorenú vo vriacej vode 90 až 120 minút) a necháme celkom vychladnúť.
- Vaječné žĺtka vymiešame so 100 g práškového cukru do peny, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a sneh vyšľahaný z vaječných bielkov a zvyškom práškového cukru.
- Tretinu vzniknutého cesta odoberieme a zafarbíme kakaom.
- Plech vymažeme a vysypeme múkou.
- Do stredu plechu striedavo lejeme na jedno miesto dve lyžice svetlého a jednu lyžicu tmavého cesta.
- Cesto upečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 200 °C približne 25 – 30 minút.
- Kým sa cesto pečie, uvaríme si podľa návodu vanilkový puding (zo Zlatého klasu, mlieka a vanilkového cukru).
- Vychladnutý puding zmiešame so zmäknutým maslom a uvareným Salkom do hladkého karamelového krému.
- Upečené vychladnuté cesto jemne natrieme ovocným džemom na ktorý ukladáme do kávy namočené piškóty.
- Na piškóty natrieme karamelový krém a posypeme strúhanou čokoládou.
- Necháme vychladnúť (najlepšie cez noc) . Dobrú chuť prajem :)