Foto: mirian4
Veľmi jednoduché cesto, vynikajúca chuť ;-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kvások: v teplej vode rozmiešame 1/2 kocky čerstvého droždia s troškou cukru Cesto: múku premiešame so soľou, pridáme 1 PL octu a kvások, teplú vodu pridávame počas miesenia, aby sme dosiahli hladké polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť... Z tejto dávky mi vyšlo 12 ks menších (veľkosť malého taniera) Langošov; keďže sme 4, každému vyšli po 3 Langoše ;-)
- 2
Ja robím Langoše na naolejovanej tácke, potriem si ruky olejom a z cesta tvarujem guličky, ktoré nechám ešte podkysnúť cca 10 min., výhodou "práce s olejom" je, že sa vám v horúcom oleji neprepaluje múka, keď sa robia na pomúčenej doske... Potom tvarujem klasické Langoše a vyprážam v horúcom oleji z obidvoch strán, tak aby v oleji "plávali" (ako šišky)
- 3
My máme Langoše najradšej s pochúťkovou kyslou smotanou s roztlačeným cesnakom a soľou a na vrch strúhaný syr ;-) Dobrú chuť !!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ocot sa u nas bezne pridava 8%
ja som vedela, ze sa pridava do kysnuteho cesta, aby sa lepsie vymiesilo, do pagacov, aby lepsie lahli, na makkost sa dava zemiak alebo kysla smotana a mam odskusane, ze kysnute cesta bez vajca dlhsie vydrzia fajne oproti kysnutym s vajcom
tak som zvedava, ked niekto odskusa, ale som presvedcena, ze budu vyborne :-)
*****
@smejkad , ocot sa pridáva do kysnutého cesta z dôvodov, aby lepšie vykyslo, často sa s tým stretneš práve pri rôznych chleboch.
@mirian4 , tiež tu mám recept na lángoše, myslím, že sa oba recepty od seba nelíšia, až na pridanie octu, ak chceš, pozri si ho:
varecha.pravda.sk/recepty/celkom-obycajne-langose-fotorec...
iba,opakujem-IBA k receptu som vyjadril podnet,ze vyprazam langose v dostatocnom mnozstve oleja,aby tam neboli biele miesta a nie na 6PL oleja.
bola to poznamka v ramci diskusie a NAPRIEK TOMU SOM BOL VYMAZANY.
inac tie langose su super.