Perníkový koláč
Perníkový koláč

Nadýchaný perník

janeg - fotkajaneg, 15. júla 2020
Nadýchaný perník
Foto: janeg

Prinášam aj môj recept na obyčajný jemnučký perník, po ktorom sa vždy všetci zalizujú za ušami.

10 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 hrnčeky
1 hrnček
2 hrnčeky
3 hrnčeky
2 PL
1 bal.
1 bal.
podľa chuti (nasekané)
podľa chuti
podľa chuti
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme olej a opäť dôkladne prešľaháme. Prilejeme mlieko a dobre premiešame.

  2. 2

    Múku, kypriace prášky a kakao preosejeme do vaječného základu a dobre premiešame, aby sme nemali hrudky.

  3. 3

    Do cesta prisypeme nasekané orechy, dochutíme rumom a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme na 180 °C 25-30 minút, prepečenie skontrolujeme špáradlom.

  4. 4

    Upečený koláč potrieme džemom a posypeme kokosom. Poprípade necháme vychladnúť a polejeme čokoládou.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Jeden komentár