Foto: janeg
Prinášam aj môj recept na obyčajný jemnučký perník, po ktorom sa vždy všetci zalizujú za ušami.
10 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
3 hrnčeky |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
podľa chuti (nasekané) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme olej a opäť dôkladne prešľaháme. Prilejeme mlieko a dobre premiešame.
- 2
Múku, kypriace prášky a kakao preosejeme do vaječného základu a dobre premiešame, aby sme nemali hrudky.
- 3
Do cesta prisypeme nasekané orechy, dochutíme rumom a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme na 180 °C 25-30 minút, prepečenie skontrolujeme špáradlom.
- 4
Upečený koláč potrieme džemom a posypeme kokosom. Poprípade necháme vychladnúť a polejeme čokoládou.
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu