Nadýchané syrové trojuholníčky s pestom

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Janky Trebulovej

30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. 1 šálka = 250 ml. <br /> Do vačšej misky dáme teplú vodu, olivový olej, trstinový cukor, sušené droždie, soľ a premiešame, kým sa droždie nerozpustí. Potom prisypeme 1 šálku špaldovej múky a vymiešame dohladka. Následne pridáme zvyšnú šálku špaldovej múky a vymiešame mierne riedke lepivé cesto. Cesto necháme kysnúť 1 hodinu, kým sa zdvojnásobí jeho objem.
  2. Rúru predhejeme na 200 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Vykysnuté cesto premiestnime na pomúčenú dosku a s pomocou múky rukami vypracujeme nelepivé cesto, ktoré vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika (hrúbka cca 2-3 mm).
  3. Bazalkové pesto pripravíme rozmixovaním uvedených surovín. Cesto potrieme pestom, poukladáme plátky šunky, posypeme nastrúhanou mozzarellou a parmezánom, bylinkami, koreninami podľa chuti a zľahka soľou. Cesto zrolujeme.
  4. Zrolované cesto premiestnime na plech a pokrájame do tvaru trojuholníčkov (nemusíme nakrájať až úplne po spodok, stačí jemne naznačiť, aby plnka nevytiekla). Pečieme 25-30 minút, dokiaľ vrch nebude jemne hnedastý.