Nadýchané perníčky s lekvárom

medovnicek - fotkamedovnicek, 25. decembra 2012

Tieto perníčky som tento rok piekla prvý krát, ale určite nie naposledy, lebo mali veľký úspech u každého, kto ich ochutnal. Recept mám z Zobraziť celý popisTieto perníčky som tento rok piekla prvý krát, ale určite nie naposledy, lebo mali veľký úspech u každého, kto ich ochutnal. Recept mám z www.mamincinyrecepty.cz

Suroviny

Cesto:
650 g
4 ks
400 g
1 PL
1 PL
1 PL
140 g
 nastrúhaná z jedného citróna
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Celé vajcia, cukor, koreniny a sódu dáme do väčšej misy a trieme vareškou, pokiaľ hmota viditeľne nezväčší svoj objem (cca 15 minút).

  2. 2

    Potom pridáme tekutý med, citrónovú kôru a dobre premiešame.

  3. 3

    Pridáme 420 g múky, dôkladne zapracujeme vareškou, misu zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme v chlade odpočinúť cez noc.

  4. 4

    Druhý deň nasypeme zvyšok múky na dosku, do nej vyklopíme cesto z predošlého dňa a rukami dôkladne múku zapracujeme do cesta.

  5. 5

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku pol centimetra, vykrajujeme kolieska o priemere 3-4 cm a na plechu vystlanom papierom na pečenie upečieme do zhnednutia - na 200 C cca 5-6 minút.

  6. 6

    Lekvár rozmiešame s troškou umu a kolieska ním po dvoch zlepujeme.

  7. 7

    Z jednej strany namočíme do čokoládovej polevy.

Diskusia k receptu

miamia
Vyzeraju byt naozaj nadychane...a makke... :)
hralka
sú prekrásne nadýchané ,hladučká poleva
mesiar50
Medovníček ty si,ale vyštartovala.Perníčky vyzerajú lákavo a keďže jeto odskúšaná receptúra a aj ty si sa k nim vyjadrila pozitývne Uložíme do Kk .Moje čo som robil niektorý rok boli ako betón,dakujem receptík sa zíde
medovnicek
@sonulienka @sherin @sneica @iva63 @hralka @izabella929 @miamia veľmi pekne ďakujem za vaše milé komentáre
@mesiar50 recepty pridávam postupne až teraz, pretože ja neustále bojujem s časom, preto som ani nefotila postupy, lebo bola som rada, že som vôbec postíhala napiecť všetko čo som si predsavzala, tieto sú mäkučké a veľmi ľahké na prípravu, ak sa pozrieš do mojich receptov, tak výborné sú aj Elišky
martamm
mesiar50, keď máš tvrdé medovníčky, daj ich do obyčajnej kartónovej krabide na balkón, naberú vlhkosť zo vzduchu a budú ako vatička. To mi kedysi poradila moja najstaršia sestra a odvtedy tak robím. Ešte upozorňujem, že tá krabica nesmie byť povrchovo upravená, musí to byť ten najobyčajnejší kartón
martamm
medovnicek, krasna praca a urcite pochutka, tieto by ocenil moj manzel, ktory holduje polievanym medovnikom. Chvalim aj vizualnu upravu, velmi pekne ich mas.
ywett
máš ich krásne, ako všetko od teba :-)
mesiar50
@martamm
Ďakujem moc za radu.Ja som ich skladoval len v kuchynskej linke zakryté alobalom.Musím podotknúť
že naša družstevná bytovka má vlastnú kotolňu
V kuchyni býva aj cez zimu aspoň 26 st.C.*martam*na balkone im bude asi lepšie pravdepodobne
**Ď**
stacy77777
veľmi peknučké,ukladám pre syna,ten má rád komplet všetko,čo "prebehlo" okolo perníkov a medovníkov
klaura
tieto perníčky robieva moja dcéra ... sú fantastické, mäkučké a vláčne ... môžem len odporúčať ... taká malá poznámočka ... nešetrite lekvárom, perníčky ním nasiaknu a sú o to chutnejšie ...
marcelle
@medovnicek , dnes som upiekla Tvoje perníčky.
Sú naozaj výborné. Nemám ich tak krásne nazdobené ako Ty,
preto som ich radšej nefotila. Vďaka za recept.
marcelle
@medovnicek , tieto perníčky nám veľmi chutia a dnes som ich piekla minimálne piaty raz. Ako dôkaz prikladám fotku. Ospravedlňujem sa za visáž, mala som málo čokolády a nezdobila som ich. Ešte raz ďakujem za výborný recept :)



elixir
Tie sú krásne... ktovie, koľko ich vojde naraz do úst :D Mňam... :)
marcelle
@elixir , vďaka za pochvalu, moje vyzerajú ozaj jednoducho.
Mne asi polovička z jedného. Kto má väčšiu pusu, možno celý :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia