Lievance

Nadýchané lievance s džemom Schwartau Extra

Autor receptu: tartletka

Na raňajky, sladký obed či ako olovrant, tieto výborné nadýchané lievance chutia malým aj veľkým maškrtníkom. Skvelo ich dopĺňa džem aj ovocie.

4
porcie
5 (+ 15 odležanie) minút
príprava
4/kus minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, soľ a acidofilné mlieko. Všetko spolu dobre premiešame.
  2. Vajcia rozšľaháme, vlejeme do cesta a vymiešame. Pridáme vychladené rozpustené maslo a rozmiešame.
  3. Pripravené cesto necháme 15 minút odležať.
  4. Na panvici rozpustíme trošku prepusteného masla a na jeden lievanec dáme asi 2 PL cesta.
  5. Na miernom ohni opekáme niekoľko minút z jednej strany, otočíme a opekáme z druhej strany dozlatista.
  6. Hotové lievance štedro doplníme Schwartau Extra džemom, môžeme ozdobiť bobuľovým ovocím a podľa chuti aj posypať práškovým cukrom.