Lievance
Nadýchané lievance s džemom Schwartau Extra
Autor receptu: tartletka
Na raňajky, sladký obed či ako olovrant, tieto výborné nadýchané lievance chutia malým aj veľkým maškrtníkom. Skvelo ich
dopĺňa džem aj ovocie.
4 porcie |
5 (+ 15 odležanie) minút príprava |
4/kus minút tepelná úprava |
Postup
- Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, soľ a acidofilné mlieko. Všetko spolu dobre premiešame.
- Vajcia rozšľaháme, vlejeme do cesta a vymiešame. Pridáme vychladené rozpustené maslo a rozmiešame.
- Pripravené cesto necháme 15 minút odležať.
- Na panvici rozpustíme trošku prepusteného masla a na jeden lievanec dáme asi 2 PL cesta.
- Na miernom ohni opekáme niekoľko minút z jednej strany, otočíme a opekáme z druhej strany dozlatista.
- Hotové lievance štedro doplníme Schwartau Extra džemom, môžeme ozdobiť bobuľovým ovocím a podľa chuti aj posypať práškovým cukrom.