Mušle na víne
Autor receptu: chutimi
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo, ktoré môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako predjedlo (preto také veľké rozpätie počtu porcií).
1-6 porcia |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Mušle dobre prepláchnite a vyberte riasy, ak nejaké ostali. Mušle, ktoré sú už otvorené, vyhoďte!
- Na polovici pripraveného masla osmažte na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak do biela. Pridajte víno (ja používam veltlín alebo mueller thurgau), vodu, citrónovú šťavu, nastrúhanú citrónovú kôru a bouquet garni (zmes petržlenovej vňate, koriandru a bobkového listu), môžete pridať aj zelerovú vňať. Osoľte a okoreňte. Nechajte variť cca. 5 minút.
- Pridajte umyté mušle a nechajte dusiť ďalších 5 minút.
- Na záver pridajte zvyšné maslo a smotanu. Krátko povarte. Vyberte bouquet garni a všetky mušle, ktoré sa neotvorili.
- Servírujte do hlbokých tanierov a podávajte s opečenou bylinkovou alebo cesnakovou bagetou.