Mušle na víne

Autor receptu: chutimi

Jednoduché, rýchle a chutné jedlo, ktoré môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako predjedlo (preto také veľké rozpätie počtu porcií).

1-6
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mušle dobre prepláchnite a vyberte riasy, ak nejaké ostali. Mušle, ktoré sú už otvorené, vyhoďte!
  2. Na polovici pripraveného masla osmažte na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak do biela. Pridajte víno (ja používam veltlín alebo mueller thurgau), vodu, citrónovú šťavu, nastrúhanú citrónovú kôru a bouquet garni (zmes petržlenovej vňate, koriandru a bobkového listu), môžete pridať aj zelerovú vňať. Osoľte a okoreňte. Nechajte variť cca. 5 minút.
  3. Pridajte umyté mušle a nechajte dusiť ďalších 5 minút.
  4. Na záver pridajte zvyšné maslo a smotanu. Krátko povarte. Vyberte bouquet garni a všetky mušle, ktoré sa neotvorili.
  5. Servírujte do hlbokých tanierov a podávajte s opečenou bylinkovou alebo cesnakovou bagetou.