Mujaddara - šošovica s ryžou a cibuľou
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 9. februára 2023
mesačník Varecha, 9. februára 2023
Foto: Shutterstock
Kombinácia strukoviny a ryže, obľúbená v arabskom svete. Chutné a sýte jedlo, vhodné aj pre vegánov.
3
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu varíme v osolenej vode približne 15 minút. Potom znížime teplotu, aby sa len jemne dusila. Pridáme ryžu. Voda musí pokrývať ryžu a šošovicu.
- 2
Všetko osolíme, okoreníme a pridáme trochu rímskej rasce. Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme asi 15 – 20 minút.
- 3
Medzitým nakrájame cibuľu na pásiky a opečieme ju na oleji dohneda. Keď je šošovica s ryžou hotová, vmiešame do nej 3/4 cibule.
- 4
Šošovicu s ryžou naaranžujeme na taniere a ozdobíme zvyšnou cibuľou. Môžeme osviežiť aj zrnkami granátových jabĺk, petržlenovou či koriandrovou vňaťou.
Tiež Šošovica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu