Šošovica
Šošovica

Mujaddara - šošovica s ryžou a cibuľou

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 9. februára 2023
Mujaddara - šošovica s ryžou a cibuľou
Foto: Shutterstock

Kombinácia strukoviny a ryže, obľúbená v arabskom svete. Chutné a sýte jedlo, vhodné aj pre vegánov.

3
porcie
5 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g (červená alebo žltá)
75 g
2 ks (veľká)




Postup

  1. 1

    Šošovicu varíme v osolenej vode približne 15 minút. Potom znížime teplotu, aby sa len jemne dusila. Pridáme ryžu. Voda musí pokrývať ryžu a šošovicu.

  2. 2

    Všetko osolíme, okoreníme a pridáme trochu rímskej rasce. Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme asi 15 – 20 minút.

  3. 3

    Medzitým nakrájame cibuľu na pásiky a opečieme ju na oleji dohneda. Keď je šošovica s ryžou hotová, vmiešame do nej 3/4 cibule.

  4. 4

    Šošovicu s ryžou naaranžujeme na taniere a ozdobíme zvyšnou cibuľou. Môžeme osviežiť aj zrnkami granátových jabĺk, petržlenovou či koriandrovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia