Šošovica
Mujaddara - šošovica s ryžou a cibuľou
Autor receptu: redakcia
Kombinácia strukoviny a ryže, obľúbená v arabskom svete. Chutné a sýte jedlo, vhodné aj pre vegánov.
3 porcie |
5 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Šošovicu varíme v osolenej vode približne 15 minút. Potom znížime teplotu, aby sa len jemne dusila. Pridáme ryžu. Voda musí pokrývať ryžu a šošovicu.
- Všetko osolíme, okoreníme a pridáme trochu rímskej rasce. Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme asi 15 – 20 minút.
- Medzitým nakrájame cibuľu na pásiky a opečieme ju na oleji dohneda. Keď je šošovica s ryžou hotová, vmiešame do nej 3/4 cibule.
- Šošovicu s ryžou naaranžujeme na taniere
a ozdobíme zvyšnou cibuľou. Môžeme osviežiť aj zrnkami granátových jabĺk, petržlenovou či koriandrovou vňaťou.