Šošovica

Mujaddara - šošovica s ryžou a cibuľou

Autor receptu: redakcia

Kombinácia strukoviny a ryže, obľúbená v arabskom svete. Chutné a sýte jedlo, vhodné aj pre vegánov.

3
porcie
5 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šošovicu varíme v osolenej vode približne 15 minút. Potom znížime teplotu, aby sa len jemne dusila. Pridáme ryžu. Voda musí pokrývať ryžu a šošovicu.
  2. Všetko osolíme, okoreníme a pridáme trochu rímskej rasce. Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme asi 15 – 20 minút.
  3. Medzitým nakrájame cibuľu na pásiky a opečieme ju na oleji dohneda. Keď je šošovica s ryžou hotová, vmiešame do nej 3/4 cibule.
  4. Šošovicu s ryžou naaranžujeme na taniere a ozdobíme zvyšnou cibuľou. Môžeme osviežiť aj zrnkami granátových jabĺk, petržlenovou či koriandrovou vňaťou.