Foto: denisac
Tieto muffiny boli pre mňa prekvapenie. Išla som ich urobiť s tým, že za vyskúšanie nič nedám, guinou doma mám... a nakoniec mi chutili Zobraziť celý popisTieto muffiny boli pre mňa prekvapenie. Išla som ich urobiť s tým, že za vyskúšanie nič nedám, guinou doma mám... a nakoniec mi chutili oveľa viac ako tradičné muffiny. Boli vláčne a quinoa spolu so sójovým mliekom vytvorila veľmi dobrú chuť. Mňam. Samozrejme nesmiem zabudnúť na pridanú hodnotu - QUINOA - preto je to aj veľmi dobrá varianta muffinov pre deti.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1/4 hrnček |
|
2 hrnček |
|
3/4 hrnček |
|
1,5 ČL (kypriaci prášok do pečiva) |
|
1 ČL |
|
3/4 hrnček |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
2 ks pokrájané na malinké kúsočky |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Quinou prepláchneme a nasypeme do hrnca, prilejeme jeden hrnček vody a privedieme k varu. Varíme, pokiaľ sa voda nevstrebe, približne 12 minút.
- 2
Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami alebo papierom na pečenie. V mise premiešame múku, cukor, vínny kameň, soľ a jablká. Pridáma uvarenú quinou. V menšej miske prešlaháme olej, mlieko, vajce a vanilku. Vlejeme k múčnej zmesi a krátko premiešame, len aby sa cesto spojilo. Cesto rozdelíme do pripravených košíčkov a pečieme 25 minút.
- 2
Diskusia k receptu