Muffiny z quinoy

denisac - fotkadenisac, 2. novembra 2013
Muffiny z quinoy
Foto: denisac

Tieto muffiny boli pre mňa prekvapenie. Išla som ich urobiť s tým, že za vyskúšanie nič nedám, guinou doma mám... a nakoniec mi chutili Zobraziť celý popisTieto muffiny boli pre mňa prekvapenie. Išla som ich urobiť s tým, že za vyskúšanie nič nedám, guinou doma mám... a nakoniec mi chutili oveľa viac ako tradičné muffiny. Boli vláčne a quinoa spolu so sójovým mliekom vytvorila veľmi dobrú chuť. Mňam. Samozrejme nesmiem zabudnúť na pridanú hodnotu - QUINOA - preto je to aj veľmi dobrá varianta muffinov pre deti.

16
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

1 hrnček
1/4 hrnček
2 hrnček
3/4 hrnček
1,5 ČL (kypriaci prášok do pečiva)
1 ČL
3/4 hrnček
1 ks
1 ČL
2 ks pokrájané na malinké kúsočky




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Quinou prepláchneme a nasypeme do hrnca, prilejeme jeden hrnček vody a privedieme k varu. Varíme, pokiaľ sa voda nevstrebe, približne 12 minút.

  2. 2

    Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami alebo papierom na pečenie. V mise premiešame múku, cukor, vínny kameň, soľ a jablká. Pridáma uvarenú quinou. V menšej miske prešlaháme olej, mlieko, vajce a vanilku. Vlejeme k múčnej zmesi a krátko premiešame, len aby sa cesto spojilo. Cesto rozdelíme do pripravených košíčkov a pečieme 25 minút.

    Muffiny z quinoy - obrázok 2

Diskusia k receptu

kata
toto by ma nenapadlo. dakujem, ukladam a vyskusam (a mozno by sa tak dal pouzit aj bulgur, kus-kus a pohanka, ktore moje deti nechcu jest v slanej verzii:)
sisok
vidim prvy krat...urcite skusim ....rcpt do KK :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia