Muffiny z quinoy

Autor receptu: denisac

Tieto muffiny boli pre mňa prekvapenie. Išla som ich urobiť s tým, že za vyskúšanie nič nedám, guinou doma mám... a nakoniec mi chutili oveľa viac ako tradičné muffiny. Boli vláčne a quinoa spolu so sójovým mliekom vytvorila veľmi dobrú chuť. Mňam. Samozrejme nesmiem zabudnúť na pridanú hodnotu - QUINOA - preto je to aj veľmi dobrá varianta muffinov pre deti.

16
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Quinou prepláchneme a nasypeme do hrnca, prilejeme jeden hrnček vody a privedieme k varu. Varíme, pokiaľ sa voda nevstrebe, približne 12 minút.
  2. Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami alebo papierom na pečenie. V mise premiešame múku, cukor, vínny kameň, soľ a jablká. Pridáma uvarenú quinou. V menšej miske prešlaháme olej, mlieko, vajce a vanilku. Vlejeme k múčnej zmesi a krátko premiešame, len aby sa cesto spojilo. Cesto rozdelíme do pripravených košíčkov a pečieme 25 minút.