Muffiny z quinoy
Autor receptu: denisac
Tieto muffiny boli pre mňa prekvapenie. Išla som ich urobiť s tým, že za vyskúšanie nič
nedám, guinou doma mám... a nakoniec mi chutili oveľa viac ako tradičné muffiny. Boli
vláčne a quinoa spolu so sójovým mliekom vytvorila veľmi dobrú chuť. Mňam.
Samozrejme nesmiem zabudnúť na pridanú hodnotu - QUINOA - preto je to aj veľmi
dobrá varianta muffinov pre deti.
16 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Quinou prepláchneme a nasypeme do hrnca, prilejeme jeden hrnček vody a privedieme k varu. Varíme, pokiaľ sa voda nevstrebe, približne 12 minút.
- Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami alebo papierom na pečenie. V mise premiešame múku, cukor, vínny kameň, soľ a jablká. Pridáma uvarenú quinou. V menšej miske prešlaháme olej, mlieko, vajce a vanilku. Vlejeme k múčnej zmesi a krátko premiešame, len aby sa cesto spojilo. Cesto rozdelíme do pripravených košíčkov a pečieme 25 minút.