Mrkvový zákusok

Autor receptu: saxinka

Šťavnatý, ľahký, zdravý a hlavne chutný :)

15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Vymiešame žĺtka s cukrom do peny a pridáme posekané orechy, škoricu a štipku soli. Potom pridáme nastrúhanú mrkvu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva a so sódou bikarbónou.
  2. Bielky vyšľaháme a primiešame na záver. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Rúru predhrejeme na 170 °C a upečieme.
  3. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so Smetafixom. Pridáme tvaroh, mascarpone, vanilkový cukor a kokosový cukor a premiešame. Hmotu natrieme na vychladený korpus.
  4. Poleva: Do hrnca dáme smotanu na šľahanie a na kúsky nalámanú kvalitnú čokoládu a varíme na miernom ohni, kým sa neroztopí. Pridáme ČL kokosového oleja. Polevou ozdobíme vrch zákusku. Dáme chladiť aspoň na 2 hod.