Mrkvový šalát s jablkom a pomarančom

Autor receptu: zolik

Chutovo sviezi jesenno-zimny salat, ktory je vdacnou prilohou k mäsu, k rybe, k syrom, natierkam, alebo ako lahky obed do prace. Da sa pripravit vopred. Pripraveny v uzavretej doze vydrzi 24 hodin bez zmeny chuti a vzhladu. Na nasej stranke som ziaden podobny nenasla, tak Vam ho ako inspiraciu predkladam. Je moznych niekolko obmien. Mozte pridat rozne orechy, susene marhule, datle, alebo figy. Mozte obmienat oleje. Aj lanovy, tekvicovy alebo orechovy olej je v tomto salate velmi chutny.

2
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Pripravime si vsetky suroviny.
  2. Jablko nastruhame, jeden pomaranc nafiletujeme, pridame k nastruhanej mrkve a pripravime si dressing z
  3. medu, stavy z 1 pomaranca, stavy z 1/2 citrona, olivoveho oleja, soli, chilli a cierneho korenia. Dobre premiesame a zalejeme nim pripraveny salat. Tento odlozime minimalne na 30 minut pred podavanim do chladnicky. Takto pripraveny, schladeny salat vydrzi vakuovo uzavrety bez zmien 24 hodin.
  4. A mozeme servirovat. Mnou uvedene mnozstvo zodpoveda 2 porciam salatu ako priloha. Podavala som k telacim steakom so slahackovymi zapekanymi zemiakmi.