Foto: evusik
Nielen veľmi zdravý ale aj veľmi chutný a osviežujúci džusik
porcie
príprava
Postup
-
1
Môžete použiť kupovanú rajčinovú a mrkvovú šťavu, alebo použiť odšťavovač, alebo urobiť niečo medzi tým tak, ako som to urobila ja.
-
2
Mrkvu nastrúhame, pridáme šťavu z citróna
-
3
postrúhanú mrkvu, rajčinovú šťavu (alebo rajčiny pokrájané na drobno) dáme do mixéra a dobre rozmixujeme. Masu precedíme cez sitko, pridáme med, trochu čerstvo namletého čierneho korenia a 2-3 lyžice dobrého hustého, bieleho joguru. Dobre premiešame alebo rozmixujeme.
-
4
Podávame ozdobené kopčekom jogurtu, lískom bazalky, nadrobno posekanou reďkvičkou, ale výborné sú aj čierne olivy. Pri takomto nápoji zaželanie "Na zdravie" nadobudne ten správny význam :-)
Diskusia k receptu