Krkovička s omáčkou z čierneho piva a ríbezľového džúsu
Foto: marek135
Recept mám od super kamaráta :) a chutí to naozaj zaujímavo
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krkovičku si okoreníme podľa vlastnej chuti (soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie) a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Opečenú hotovú krkovičku vložíme do misy a necháme v teple.
- 2
Do výpeku vlejeme čierne pivo a pridáme cibuľu a koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler) nakrájané na väčšie kusy. Okoreníme, osolíme a dusíme zeleninu v pive do polomäkka. Potom zeleninu odoberieme vedľa do misky.
- 3
Do tohto výpeku po zelenine a krkovičke nalejeme džús a necháme zovrieť. Po zovretí pridáme vo vode rozmiešaný zemiakový škrob a urobíme omáčku. Dochutíme soľou a mčk.
- 4
Krkovičku podávame poliatu s omáčkou a ako prílohu zemiakovú kašu a zeleninu z výpeku. Dobrú chuť!
Tiež krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu