Mrkvový cheesecake s čili čokoládou a so sorbetom
z Boutique Hotela pri Mlyne v Lozorne, 15. marca 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
450 g očistená |
|
400 g |
|
250 g |
|
125 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
650 g (do plnky a do sorbetu) |
|
7 g |
|
14 ks |
|
1,5 l |
|
15 g |
|
Postup
-
1
Očistenú nastrúhanú mrkvu zmiešame s rozdrvenými maslovými sušienkami a maslom. Touto zmesou vystelieme dno okrúhlej formy alebo viacerých ohňovzdorných misiek, v ktorých budeme dezert potom aj podávať.
- 2
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, do ktorej pridáme najemno posekané čili, tvaroh, mascarpone a cukor podľa chuti. Vymiešame a nakoniec pridáme vajíčka. Zmes vylejeme do formy s mrkvovo-sušienkovým korpusom a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri 160 °C 45 minút.
- 3
Sorbet:
Kokosové mlieko dáme variť s cukrom. Pridáme želatínu, ktorá bola namočená v ľadovej vode, aby zmäkla. Potom dáme zmes zamraziť. Takto pripravenú zmrznutú hmotu rozmixujeme. Upečený a vychladnutý cheesecake podávame so sorbetom.Tiež cheesecake:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu