Mrkvový cheesecake
Mrkvový cheesecake

Mrkvový cheesecake s čili čokoládou a so sorbetom

Mário Baumgartner a Igor Janiga
z Boutique Hotela pri Mlyne v Lozorne, 15. marca 2017
Mrkvový cheesecake s čili čokoládou a so sorbetom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

450 g očistená
400 g
250 g
125 g
200 g
250 g
650 g (do plnky a do sorbetu)
7 g
14 ks
1,5 l
15 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú nastrúhanú mrkvu zmiešame s rozdrvenými maslovými sušienkami a maslom. Touto zmesou vystelieme dno okrúhlej formy alebo viacerých ohňovzdorných misiek, v ktorých budeme dezert potom aj podávať.

  2. 2

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, do ktorej pridáme najemno posekané čili, tvaroh, mascarpone a cukor podľa chuti. Vymiešame a nakoniec pridáme vajíčka. Zmes vylejeme do formy s mrkvovo-sušienkovým korpusom a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri 160 °C 45 minút.

  3. 3

    Sorbet:
    Kokosové mlieko dáme variť s cukrom. Pridáme želatínu, ktorá bola namočená v ľadovej vode, aby zmäkla. Potom dáme zmes zamraziť. Takto pripravenú zmrznutú hmotu rozmixujeme. Upečený a vychladnutý cheesecake podávame so sorbetom.

Diskusia k receptu