Mrkvová roláda
Mrkvová roláda

Mrkvová roláda s jemným karamelovým krémom fotorecept

petullka - fotkapetullka, 15. apríla 2023
Mrkvová roláda s jemným karamelovým krémom (fotorecept)
Foto: petullka
15 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g (najemno nastrúhaná)
3 ks
100 g
100 g
20 g mleté
1 ČL
1 ČL
štipka
štipka
Krém:
250 g roztierateľný
200 g (16 %)
250 ml (33 %)
1 bal. (Créme olé)
2 PL




Postup

  1. 1

    Celé vajcia s cukrom vymiešame do svetlej nadýchanej peny. Pridala som aj trochu vanilkovej pasty, ale to nemusí byť.

    Mrkvová roláda s jemným karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V malej miske zmiešame múku, orechy, kypriaci prášok, škoricu, muškátový orech, soľ a už len varechou jemne primiešame k vyšľahaným vajíčkam. Nakoniec primiešame najemno nastrúhanú mrkvu.

    Mrkvová roláda s jemným karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plech 42x32 cm vystlaný papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Mrkvová roláda s jemným karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som 12 minút, vypla rúru a ešte 3 minúty nechala dôjsť. Skúška špáradlom to istí.

    Mrkvová roláda s jemným karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte teplé cesto som zrolovala aj s papierom a zabalila do navlhčenej utierky a nechala vychladnúť.

    Mrkvová roláda s jemným karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na krém si dáme do misky tvaroh, smotanu a šľahačku s créme olé, mixujeme na nižších otáčkach. Pozor, aby sme krém neprešľahali!!!!

    Mrkvová roláda s jemným karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotový krém ochutnáme a podľa seba dosladíme. Ja som nakoniec už len varechou primiešala práškový cukor, ale krém je hustý takže kľudne môžeme použiť med, javorový, čakankový sirup či iné sladidlo. Odporúčam nepresladiť, lebo cesto s mrkvou je dosť sladké.

    Mrkvová roláda s jemným karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec cesto rozbalíme, opatrne stiahneme papier a rovnomerne natrieme krém. Krém môžeme použiť celý a vrch rolády len posypať cukrom, alebo si necháme zo dve lyžice na potretie. My doma radi extra krémové, tak ja som dala do rolády celý krém a vrch som potrela s 200 g krémového syra s 50 ml šľahačky. Posypala som pistáciami.

    Mrkvová roláda s jemným karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A pod krém som dala aj domáci ríbezľový lekvár, lebo u nás koláč bez lekváru nie je koláč, ale ten je voliteľný.

    Mrkvová roláda s jemným karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

farbuska
Roláda na foto vyzerá veľmi, veľmi lákavo až neodolateľne. Aj zloženie surovín a postup sa mi páči. Vďaka za recept, rada vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia