Mrkvovo-škoricové koláčiky s krémom z bielej čokolády a mascarpone
Foto: vikulqa
Môj výmysel. Veľmi sladká mňamka :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
1 dl |
|
150 g |
|
štipka |
|
1/2 bal. |
|
8-10 PL |
|
1 ČL |
|
250 g |
|
1 hrnček strúhaná |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
250 g |
|
Ozdoba: | |
1 ks čerstvá |
|
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny si zmiešame v miske. Na plech dáme papier na pečenie, na ktorý vylejeme zmes a dáme ju piecť do rúry na 180°C na cca 20-25 min.
- 2
Plnka: Bielu čokoládu si rozpustíme v hrnci, počkáme kým trochu vychladne, ( ale nesmie stuhnúť ) a počas šľahania s ručným šľahačom pridávame po lyžiciach mascarpone, kým nevznikne tuhšia zmes.
- 3
Po dopečení piškóty počkáme kým trochu vychladne. Môžme ju prekrojiť buď na polovicu ak veľmi nevyrástla ( koláčiky budú vyššie ), alebo prerezať po celej dĺžke cez stred ak je vysoká. ( Mám skúsenosť, že v inej rúre som mala vždy inú piškótu, tak preto takto ) Natrieme na spodný diel plnku a prikryjeme vrchným dielom piškóty. Trocha plnky si odložíme na ozdobenie koláčikov. Necháme v chladničke aspoň hodinku aby sa to celé spojilo. Po vybratí z chladničky nakrájame na malé kocky, ktoré ozdobíme zvyšnou plnkou so zdobičkou a na vrch poskrúcame postrúhanú mrkvu. Polejeme medom. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu