Mrkvovo-pomarančový krém (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrkvu a pomaranč očistíme. Mrkvu nastrúhame na hrubšom strúhadle. Pomaranč nakrájame na kúsky. Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme strúhanú mrkvu a urestujeme.


  2. Po chvíľke pridáme nakrájaný pomaranč a zalejeme vodou. Necháme zovrieť, prilejeme pomarančový džús a mlieko. Rozmixujeme, ale nie úplne, tak aby v polievke zostali kúsky mrkvy. Nakoniec zjemníme polievku sladkou smotanou.


  3. Múku, vajce, mlieko a soľ zmiešame na hustejšie cesto. Pomocou strúhadla formujeme malé guľôčky, ktoré fritujeme v oleji. Polievku podávame ozdobenú zeleninou, narezanou na rezance (julienne) a opečenými guľôčkami.