Mrkvovo-pomarančový krém (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Mrkvu a pomaranč očistíme. Mrkvu nastrúhame
na hrubšom strúhadle. Pomaranč nakrájame
na kúsky. Na masle speníme nadrobno
pokrájanú cibuľku, pridáme strúhanú mrkvu
a urestujeme.

- Po chvíľke pridáme nakrájaný pomaranč a zalejeme
vodou. Necháme zovrieť, prilejeme pomarančový
džús a mlieko. Rozmixujeme, ale nie
úplne, tak aby v polievke zostali kúsky mrkvy.
Nakoniec zjemníme polievku sladkou smotanou.

- Múku, vajce, mlieko a soľ zmiešame na hustejšie
cesto. Pomocou strúhadla formujeme
malé guľôčky, ktoré fritujeme v oleji. Polievku
podávame ozdobenú zeleninou, narezanou na
rezance (julienne) a opečenými guľôčkami.

|