Foto: mariamka
Recept je od pána Žideka z relácie Nebíčko v papuľke, resp. jeho webovej stránky. Zaujali ma jednoduché ingrediencie a jednoduchý postup. 3 veci a Zobraziť celý popisRecept je od pána Žideka z relácie Nebíčko v papuľke, resp. jeho webovej stránky. Zaujali ma jednoduché ingrediencie a jednoduchý postup. 3 veci a 3 hodiny. Stálo to zato :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny - mrkvu, cibuľu, paradajky / škoda, že neboli tie pravé voňavé domáce.
-
2
Zeleninu pokrájame, pomelieme alebo rozkutrujeme (páči sa mi ten výraz :)).. Cibuľa...
-
3
Mrkva...
-
4
Paradajky...
-
5
Ďalej nebol presný postup, iba, že orestujeme cibuľu s mrkvou... Ja som dala na pol deci oleja podusiť cibuľu do zmäknutia, asi 10 minút a pridala podrvenú mrkvu... ešte som spolu restovala asi 20 minút...
-
6
a pridala pomixované paradajky, Prikryjeme a dáme variť.
-
7
Má sa to variť 2-3 hodinky, takže trpezlivosť :) Ono si to pustí šťavu, tak sa to vlastne dusí, občas treba premiešať. Po dvoch hodinách som zistila, že sa to začína pripaľovať, treba podliať.
-
8
Ak ste došli až sem, tak gratulujem :) Už zostáva len naše čatní dochutiť. Keďže recept bol orientačný, musel to byť zas experiment. Pridala som na toto množstvo 4 ČL soli, 2 PL cukru, 2 PL octu, jednu čilli (tú, čo tam vidíte) a ešte za lyžiičku pálivej papriky, zdalo sa mi to fádne, takže nebojte sa toho a dochuťte si to podľa seba, toto je iba taký základ, aj keď chutný :) Na moje počudovanie bolo toho celkom dosť.
-
9
Môžete to podávať ako klasické čatní ku grilovanému mäsku, zelenine, ale kľudne aj k cestovinám, na hrianku, alebo ako ja dnes k slovenskej klasike - fašírkam so zemiakmi :)
-
10
..aj po tom, čo sme zjedli, je toho ešte stále dosť..
@mracik9 je to vyborne, ani neviem k comu prirovnat, nie je to ani mrkvove, ani rajcinove, sladkokysle, pikantne, nieco medzi unclebens a lecom :) a pozitivne je aj, ze tam citit tie kusky mrkvy, nie je to "na kasu" .. nenadarmo sa to vola aj "Mrkvovy kaviar" :)
@martinis povodne bolo v recepte 3 kg surovin, ja som to zredukovala, na skusku :) da sa to v pohode pomliet na masovom mlynceku napriklad :) vyskusaj, ty si taky zeleninovy :)
@slavka2012 naozaj je to viac mrkvove, kludne vyskusaj, dakujem :)
z vlastnej úrody...
@mariamka takéto čatní som ešte neskúšala, určite urobím... vyzerá výborne :-)