Mrkvovo-paradajkové čatní (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Recept je od pána Žideka z relácie Nebíčko v papuľke, resp. jeho webovej stránky. Zaujali
ma jednoduché ingrediencie a jednoduchý postup. 3 veci a 3 hodiny. Stálo to zato :)
30 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup- Nachystáme si suroviny - mrkvu, cibuľu, paradajky / škoda, že neboli tie pravé voňavé domáce.
- Zeleninu pokrájame, pomelieme alebo rozkutrujeme (páči sa mi ten výraz :)).. Cibuľa...
- Mrkva...
- Paradajky...
- Ďalej nebol presný postup, iba, že orestujeme cibuľu s mrkvou... Ja som dala na pol deci oleja podusiť cibuľu do zmäknutia, asi 10 minút a pridala podrvenú mrkvu... ešte som spolu restovala asi 20 minút...
- a pridala pomixované paradajky, Prikryjeme a dáme variť.
- Má sa to variť 2-3 hodinky, takže trpezlivosť :) Ono si to pustí šťavu, tak sa to vlastne dusí, občas treba premiešať. Po dvoch hodinách som zistila, že sa to začína pripaľovať, treba podliať.
- Ak ste došli až sem, tak gratulujem :) Už zostáva len naše čatní dochutiť. Keďže recept bol orientačný, musel to byť zas experiment. Pridala som na toto množstvo 4 ČL soli, 2 PL cukru, 2 PL octu, jednu čilli (tú, čo tam vidíte) a ešte za lyžiičku pálivej papriky, zdalo sa mi to fádne, takže nebojte sa toho a dochuťte si to podľa seba, toto je iba taký základ, aj keď chutný :) Na moje počudovanie bolo toho celkom dosť.
- Môžete to podávať ako klasické čatní ku grilovanému mäsku, zelenine, ale kľudne aj k cestovinám, na hrianku, alebo ako ja dnes k slovenskej klasike - fašírkam so zemiakmi :)
- ..aj po tom, čo sme zjedli, je toho ešte stále dosť..
|