Mrkvovo-hrachová nátierka
Autor receptu: pupava
Pôvodne som chcela robiť hummus, ale nemala som cícer ani tahini, tak som sa rozhodla
vymyslieť vlastnú alternatívu.
Postup
- Vopred upozorňujem, že z uvedeného množstva potravín vám vyjde fakt dosť veľa nátierky, takže ak zrovna nemáte chuť veľa jesť, tak si buď zmeňte gramáž alebo si budete môcť odložiť na viac dní.
- Hrach si premyjeme, necháme odležať vo vode a potom povaríme spolu s mrkvou. Varíme domäkka.
- Zeleninu scedíme a hrach s mrkvou rozmixujeme. Pridáme 2dcl vody, korenie, trošku šťavy z citróna, soľ i bazalku. Na záver zakvapneme trochou olivového oleja. Všetko spolu poriadne premiešame, prípadne znovu premixujeme.
- Podávame buď so zeleninou (ja som, ako vidíte na obrázku, podávala s uhorkou a brokolicou, neskôr som si dala i čerstvú mrkvu), prípadne môžeme natierať na hrianku. Dobrú chuť :)