Mrkvovo-hrachová nátierka

Autor receptu: pupava

Pôvodne som chcela robiť hummus, ale nemala som cícer ani tahini, tak som sa rozhodla vymyslieť vlastnú alternatívu.

Postup

  1. Vopred upozorňujem, že z uvedeného množstva potravín vám vyjde fakt dosť veľa nátierky, takže ak zrovna nemáte chuť veľa jesť, tak si buď zmeňte gramáž alebo si budete môcť odložiť na viac dní.
  2. Hrach si premyjeme, necháme odležať vo vode a potom povaríme spolu s mrkvou. Varíme domäkka.
  3. Zeleninu scedíme a hrach s mrkvou rozmixujeme. Pridáme 2dcl vody, korenie, trošku šťavy z citróna, soľ i bazalku. Na záver zakvapneme trochou olivového oleja. Všetko spolu poriadne premiešame, prípadne znovu premixujeme.
  4. Podávame buď so zeleninou (ja som, ako vidíte na obrázku, podávala s uhorkou a brokolicou, neskôr som si dala i čerstvú mrkvu), prípadne môžeme natierať na hrianku. Dobrú chuť :)