Zeleninové placky
Mrkvovo-cuketové placky podľa Martina Nováka
Autor receptu: redakcia
Šéfkuchár z televíznej relácie Na nože! Martin Novák doma varí rýchlo chutne a zdravo.
4 porcie |
20 (+ odstátie) minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cukety a mrkvy očistíme, postrúhame (cuketu nahrubo a mrkvu polovicu nahrubo a polovicu najemno), zľahka osolíme a necháme 20 minút postáť. Potom vyžmýkame prebytočnú šťavu, pridáme pokrájanú vňať jarnej cibuľky, čerstvo zomleté korenie, múku, žĺtky, nastrúhaný syr, premiešame a nakoniec jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
- Panvicu jemne potrieme olejom a pražíme placky z oboch strán. Pred každou novou várkou panvicu jemne premastíme.
- Na dip zmiešame hustý biely neochutený jogurt, prelisovaný cesnak, štipku soli a korenie, pridať môžeme aj nasekaný kôpor.