Zeleninové placky

Mrkvovo-cuketové placky podľa Martina Nováka

Autor receptu: redakcia

Šéfkuchár z televíznej relácie Na nože! Martin Novák doma varí rýchlo chutne a zdravo.

4
porcie
20 (+ odstátie) minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cukety a mrkvy očistíme, postrúhame (cuketu nahrubo a mrkvu polovicu nahrubo a polovicu najemno), zľahka osolíme a necháme 20 minút postáť. Potom vyžmýkame prebytočnú šťavu, pridáme pokrájanú vňať jarnej cibuľky, čerstvo zomleté korenie, múku, žĺtky, nastrúhaný syr, premiešame a nakoniec jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
  2. Panvicu jemne potrieme olejom a pražíme placky z oboch strán. Pred každou novou várkou panvicu jemne premastíme.
  3. Na dip zmiešame hustý biely neochutený jogurt, prelisovaný cesnak, štipku soli a korenie, pridať môžeme aj nasekaný kôpor.